Annonce
Varde

Flere skulpturer er på vej i og ved åen i Varde

Mia Edelgart har skabt Pattedyr, der her ses i Vejle Fjord til en skulpturudstilling på vandet. I anmeldelsen blev skulpturen beskrevet som ”en blå ammende søløve-vandmoder proppet med runde bryster, der sprøjter løs”. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Varde: I og ved åen i Varde er der tre skulpturer på vej. Alle er betalt af Poul Erik Bech-fonden.

Pattedyr er en vandskulptur, der skal placeres i åen. Varde Kommune har estimeret, at den koster 25.000 kroner om året at vedligeholde, men politikerne valgte at sige ja til skulpturen, da fonden lovede at betale for vedligehold i de første to år. Kulturkonsulent Signe Mejstrup Sørensen forklarer i en mail, at kunstneren har været på besøg i Varde for at tale om, hvordan skulpturen skulle sættes i åen. Der mangler dog stadig nogle tilladelser. Varde Kommune forventer, at skulpturen placeres i åen i maj eller juni.

To andre skulpturer, Seabridges I og II af Jørg Plickat, skal placeres ved åen. Den ene skal være på Havnepladsen tæt på den gule toldbodsbygning. Den anden placeres på den anden side af åen tæt på benzintanken.

28. marts er der en større indvielse af både disse to skulpturer og en række af de andre nye skulpturer, som Varde har fået på det seneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce