Annonce
Sønderborg

Flere tager færger mellem Als og Fyn

Flere bilister tager færgen mellem Als og Fyn.Arkivfoto: Søren Gylling

AlsFærgen fortsætter vækst i antallet af transportere køretøjer.

Annonce

Fynshav: Stadig flere passagerer tager færgen mellem Fynshav og Bøjden.

Det viser de nyeste trafiktal fra Rederiet Færgen, der står for ruten.

I oktober blev der overført i alt 10.892 personbiler via AlsFærgen mellem Bøjden på Fyn og Fynshav på Als. Der er tale om en stigning på 1,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke også var en periode med vækst.

I 2017 er der fra januar til oktober overført i 113.929 personbiler via AlsFærgen. Det er en stigning på 0,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, hvor der også var vækst i forhold til året før.

Rutens trafiktal fik et solidt boost i 2014 i forbindelse med markeringen af 150-året for slaget ved Dybbøl Mølle. De mange arrangementer trak interesserede turister til området, hvilket også gav en markant øget trafik via AlsFærgen. Og trafiktallene er faktisk fortsat med at stige lige siden.

- Vi kan konstatere, at rutens trafiktal har været støt stigende siden 2014. Det skyldes delvist et forbedret færgekoncept og delvist, at turismeorganisationerne på begge sider af vandet har været dygtige til at fortælle om Als og Fyn som gode ferie- og oplevelsesdestinationer. Imidlertid er hovedforklaringen, at mange simpelthen er blevet trætte af at sidde i kø på motorvejene. I stedet bruger de overgangen mellem Fyn og Sydjylland som en genvej, hvor de ifølge vores kundeundersøgelser hellere vil slappe af eller arbejde på færgen i stedet for at spilde tiden på motorvejen, siger Færgens salgs- og marketingchef Lindy Kjøller i en pressemeddelelse.

Han peger også på, at Rederiet Færgen i 2015 indviede en ny AlsFærge, hvilket fordoblede kapaciteten på ruten. Derudover er ruten blevet omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekning lettere og mere fleksibel.

Lindy Kjøller forventer, at færgeruten vil opleve yderligere popularitet, når prisen for at benytte Storebæltsforbindelsen over de kommende tre år løbende bliver sænket.

Planen er således, at billetten i 2020 vil være 25 procent billigere end i dag, hvilket efter al sandsynlighed vil skabe endnu mere kø og travlhed på motorvejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce