Annonce
Esbjerg

Flere tilbudt plads på Maskinmesterskole

Flere studerende er blevet optaget på Maskinmesterskolen i Esbjerg end året før, fortæller rektor Torben Dahl. Det er en populær uddannelse, hvor langt de fleste får job. Også i Esbjerg sukker virksomheder efter deres kompetencer, fortæller han. Arkivfoto
Flere studerende er i år blevet tilbudt en plads på Maskinmesterskolen i Esbjerg. Der er dog stadig plads til flere på den populære uddannelse, fortæller rektor Torben Dahl.
Annonce

Esbjerg: Maskinmesterskolen i Esbjerg har tilbudt flere studerende en plads på skolen efter sommeren, end den gjorde forrige år.

44 er blevet tilbudt optagelse, hvilket er 4-5 flere end sidste år, fortæller rektor for Fredericiamaskinmesterskole Esbjerg, Torben Dahl.

- Jeg er glad for stigningen. Det positive er, at vi har fået fyldt op på værkstedsskolen, som er adgangsvejen for dem med en gymnasiel baggrund, siger han.

Han mener, det er særligt godt, da de er en efterspurgt vare på arbejdsmarkedet.

- Der er mange, som søger den type. Det er jo dem, vi mangler i Esbjerg. Jeg har hørt fra flere virksomheder, blandt andre Semco Maritime, som har sagt, at de gerne vil have flere af dem, siger Torben Dahl.


Der er mange, som søger den type. Det er jo dem, vi mangler i Esbjerg. Jeg har hørt fra flere virksomheder, blandt andre Semco Maritime, som har sagt, at de gerne vil have flere af dem.

Torben Dahl, rektor Maskinmesterskolen Esbjerg


- Derfor er det også vigtigt, at uddannelsen er kommet tilbage til Esbjerg, siger han om uddannelsen, som i en årrække ikke var at finde i Esbjerg, men blev genetableret i 2013.

Han fortæller, at næsten samtlige uddannede fra maskinmesteruddannelsen da også hurtigt ender i job.

Annonce

Stadig ledige pladser

Hvis man står og mangler en studieplads og er interesseret i at læse til maskinmester, skal man dog ikke frygte, fortæller han.

Selv om det er en af landets mest populære uddannelser, dog primært i København og Aarhus, er der stadig en del ledige pladser i både Esbjerg og Fredericia.

- Vi har frit optag og ledige pladser. Vi har stadig plads til 20-30 stykker på skolen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Politiet i Syd- og Sønderjylland råber vagt i gevær: Boom i sager om digitale sexkrænkelser

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce