Annonce
Nordtyskland

Flere tilfælde af svinepest end hele sidste år

Antallet af kendte tilfælde af afrikansk svinepest i Østeuropa er allerede på nuværende tidspunkt højere end hele sidste år. Der er ingen grund til at slappe af, siger landbrugsministeriet i Kiel. Arkivfoto: Flensborg Avis
Annonce

Kiel: Ifølge det slesvig-holstenske landbrugs- og miljøministerium er der ingen grund til at lade paraderne falde, når det gælder den frygtede afrikanske svinepest, der har fået Danmark til at opføre et hegn langs grænsen.

Talskvinde i ministeriet, Jana Ohlhoff, oplyser, at udbredelsen af sygdommen tager fart i Østeuropa. Især står det slemt til i Polen. Alene i sidste uge blev otte nye tilfælde af sygdommen i tambesætninger kendt. I samme tidsrum blev der fundet 35 vildsvin med sygdommen. Frem til udgangen af juli er der meldt 4270 tilfælde hos vild- og tamsvin.

- Dermed er antallet for hele 2017 overskredet, siger Jana Ohlhoff. Sidste år blev der anmeldt 4140 tilfælde af sygdommen.

For at minimere risikoen for smitte i Tyskland gennemføres der store kampagner rettet mod forbrugere, lastbilchauffører og svineproducenter. Desuden arbejdes der på at nedbringe bestanden af vildsvin i Slesvig-Holsten. Det er sket med en pakke, der indeholder støtte til jægerne i form af kontanter og indretning af steder, hvor døde svin kan afleveres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce