Annonce
Tønder

Flere unge går efter at blive student på to år

Tønder: Det Blå Gymnasium Tønder oplever en øget interesse for at tage ungdomsuddannelsen EUX Business, hvor man tager studentereksamen på to år.

EUX Business giver unge et fundament til at komme direkte i job og arbejde med kontor, handel og salg. Samtidig får de unge kompetencer til videreuddannelse, fordi EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen.

Skolens direktør Carsten Eriksen, er glad for den øgede interesse for uddannelsen:

- Det er en hurtigere vej til en studenterhue, da det blot tager to år. Eleverne opnår med en EUX Business dobbeltkompetence, så de både kan gå direkte ud i erhvervslivet eller læse videre til for eksempel lærer, journalist, pædagog eller politi. Der er stor efterspørgsel efter disse elever, der har store kompetencer indenfor økonomi, handel, it og markedsføring, samtidig med at de er vant til at arbejde projektorienteret og udvise ansvarlighed, udtaler Carsten Eriksen i en pressemeddelelse.

Der er ansøgningsfrist til EUX Business 1. marts, og opstart er i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce