Annonce
Esbjerg

Flere unge piger blev begramset under gadefest i Esbjerg

Gadefest Tour samlede masser af mennesker på Torvet i Esbjerg, men festen blev skæmmet af to tilfælde af seksuelle krænkelser. PR-foto
Politiet har fået to henvendelser fra i alt seks piger, der har været udsat for blufærdighedskrænkelse under den store Gadefest Tour, der i lørdags samlede masser af mennesker på Torvet i Esbjerg.

Esbjerg: Gadefesten Tour, der i lørdags for tredje gang var på besøg i Esbjerg, blev skæmmet af to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Mens størstedelen af de flere tusinde deltagere hyggede sig med dans, DJs og drikkevarer på Torvet, så lagde der sig en kedelig skygge over festen for seks pigers vedkommende.

- En gruppe på fem veninder på 15-16 år var klokken 22.24 på Torvet udsat for et overgreb fra otte drenge eller unge mænd, der var sammen i en gruppe. De skulle have befølt pigerne på både bryster, bagdel og i skridtet. Pigerne blev opmærksomme på drengene i gruppen, og de har beskrevet dem som meget nærgående, fortæller Ole Hillerup, der er politikommissær ved Syd og Sønderjyllands Politi.

Pigerne kontaktede ifølge Ole Hillerup politiet, mens de sad i toget på vej mod Bramming. De ønskede ikke at indgive en decideret anmeldelse, men blot at orientere om hændelsen, til brug for politiet, hvis der skulle blive anmeldt andre hændelser.

Pigerne beskrev gruppen af drenge, der stod bag overgrebet, som udlændinge.

Annonce

Pigerne

De fem piger, der var udsat for seksuelle krænkelser på Torvet lørdag aften klokken 22.24 kommer ifølge politiet fra henholdsvis Bramming, Silkeborg, Svendborg, Horsens-egnen og Stenløse.

Fire af pigerne er 16 år og to af dem 15 år.

De går muligvis på en af de to efterskoler i Bramming, men det har ikke været muligt at få endeligt bekræftet.

Skulle nogen have oplysninger i de to sager om blufærdighedskrænkelse hører politiet gerne om det på telefon 114.

14-årig befølt på brysterne

Senere lykkedes det ud fra pigernes beskrivelse på et diskotek i Skolegade at finde frem til to personer, som politiet har registreret som mistænkte i sagen. Det drejer sig ifølge Ole Hillerup om en 19-årig mand fra Syrien og en 20-årig mand fra Iran, begge bor på asylcentret i Hviding.

- Jeg ved ikke, hvordan de to personer har forholdt sig til mistanken, og de nærmere omstændigheder i forbindelse med selve episoden er jeg heller ikke bekendt med, siger Ole Hillerup.

Klokken 22.50 fandt endnu et overgreb sted i forbindelse med gadefesten, denne gang i en kø til toiletterne i Borgergade.

Her forsøgte en mand to gange at kysse en 14-årig pige, og han befølte hende på brysterne uden på tøjet. Pigen var sammen med en veninde, og de lykkedes dem at komme fri og løbe væk fra stedet.

Det var den 14-årige piges mor, der ringede til politiet og anmeldte blufærdighedskrænkelsen.

I dette tilfælde var der kun en enkelt gerningsmand, men pigen har ikke kunnet give noget signalement, så politiet tør ikke gætte på, om der er en sammenhæng mellem de to episoder under Gadefest Tour.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce