Annonce
Esbjerg

Flere unge piger blev begramset under gadefest i Esbjerg

Gadefest Tour samlede masser af mennesker på Torvet i Esbjerg, men festen blev skæmmet af to tilfælde af seksuelle krænkelser. PR-foto
Politiet har fået to henvendelser fra i alt seks piger, der har været udsat for blufærdighedskrænkelse under den store Gadefest Tour, der i lørdags samlede masser af mennesker på Torvet i Esbjerg.

Esbjerg: Gadefesten Tour, der i lørdags for tredje gang var på besøg i Esbjerg, blev skæmmet af to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Mens størstedelen af de flere tusinde deltagere hyggede sig med dans, DJs og drikkevarer på Torvet, så lagde der sig en kedelig skygge over festen for seks pigers vedkommende.

- En gruppe på fem veninder på 15-16 år var klokken 22.24 på Torvet udsat for et overgreb fra otte drenge eller unge mænd, der var sammen i en gruppe. De skulle have befølt pigerne på både bryster, bagdel og i skridtet. Pigerne blev opmærksomme på drengene i gruppen, og de har beskrevet dem som meget nærgående, fortæller Ole Hillerup, der er politikommissær ved Syd og Sønderjyllands Politi.

Pigerne kontaktede ifølge Ole Hillerup politiet, mens de sad i toget på vej mod Bramming. De ønskede ikke at indgive en decideret anmeldelse, men blot at orientere om hændelsen, til brug for politiet, hvis der skulle blive anmeldt andre hændelser.

Pigerne beskrev gruppen af drenge, der stod bag overgrebet, som udlændinge.

Annonce

Pigerne

De fem piger, der var udsat for seksuelle krænkelser på Torvet lørdag aften klokken 22.24 kommer ifølge politiet fra henholdsvis Bramming, Silkeborg, Svendborg, Horsens-egnen og Stenløse.

Fire af pigerne er 16 år og to af dem 15 år.

De går muligvis på en af de to efterskoler i Bramming, men det har ikke været muligt at få endeligt bekræftet.

Skulle nogen have oplysninger i de to sager om blufærdighedskrænkelse hører politiet gerne om det på telefon 114.

14-årig befølt på brysterne

Senere lykkedes det ud fra pigernes beskrivelse på et diskotek i Skolegade at finde frem til to personer, som politiet har registreret som mistænkte i sagen. Det drejer sig ifølge Ole Hillerup om en 19-årig mand fra Syrien og en 20-årig mand fra Iran, begge bor på asylcentret i Hviding.

- Jeg ved ikke, hvordan de to personer har forholdt sig til mistanken, og de nærmere omstændigheder i forbindelse med selve episoden er jeg heller ikke bekendt med, siger Ole Hillerup.

Klokken 22.50 fandt endnu et overgreb sted i forbindelse med gadefesten, denne gang i en kø til toiletterne i Borgergade.

Her forsøgte en mand to gange at kysse en 14-årig pige, og han befølte hende på brysterne uden på tøjet. Pigen var sammen med en veninde, og de lykkedes dem at komme fri og løbe væk fra stedet.

Det var den 14-årige piges mor, der ringede til politiet og anmeldte blufærdighedskrænkelsen.

I dette tilfælde var der kun en enkelt gerningsmand, men pigen har ikke kunnet give noget signalement, så politiet tør ikke gætte på, om der er en sammenhæng mellem de to episoder under Gadefest Tour.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce