Annonce
Læserbrev

Flere urørte skove som Draved Skov

Læserbrev: I sit læserbrev 8. januar tager skovfoged Torben Ravn Draved Skov som et skræmmende eksempel på, hvordan en urørt skov kan være. Den er efter hans mening utilgængelig, forsumpet og ubehagelig at vandre i.

Jamen, kæreste Torben Ravn, vi, der elsker naturen, elsker netop Draved Skov på grund af det, du ikke kan lide, nemlig det relativt vilde. Vi tager støvler og fornuftigt tøj på og får en dejlig oplevelse af pattedyr, fugle, planter, svampe og træer, der ikke står på række og geled, som en gammeldags skovfoged måske kunne ønske sig.

Hvordan Torben Skov kan dokumentere, at kun en lille del af skoven besøges af skovgæster, som han siger, ved jeg ikke.

På alle tider af året holder der biler parkeret forskellige steder ved skoven. I øvrigt kunne man også mene, at skovens høje naturkvalitet betyder en højkvalitetsoplevelse for det publikum, der værdsætter natur.

Jeg foreslår, at folk, som er bange for smuds, går tur i Løgumkloster og Åved plantager eller måske i en park, hvor de ydermere ikke risikerer farlige, faldende, døde træer i blæsevejr, som Torben Skov advarer imod.

Ja, naturen er noget værre rod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce