Annonce
Billund

Flere veje i Grindsted får forbud mod haveboringer

Grundvandet under Grindsted by er flere steder så forurenet, at der nu gives forbud mod haveboringer i flere områder. Arkivfoto: Martin Ravn
Billund Kommune har opdateret det kort, man giver tilladelser til havevandsboringer i Grindsted efter. En masse nye områder er nu kommet i forbudszonen, mens der i nogle områder nu også kan gives tilladelse.

Grindsted: Nybyggerkvarteret på Morsbølvej i Grindsted bliver nu omfattet af et forbud mod haveboringer.

Årsagen er, at Billund Kommune netop har opdateret det kort, som man kigger på, når der bliver uddelt tilladelser til haveboringer i Grindsted. Kortet er blevet opdateret med nyeste viden fra Region Syddanmark om forureningen i grundvandet under byen, og det har medført en masse nye områder, hvor der nu er forbud mod haveboringer.

Nye områder i forbudszonen er for eksempel: Morsbølvej syd for Engsøen og Kanalbyen på Sydtoften. I begge områder har der tidligere været givet tidsbegrænset tilladelser til haveboringer. I den anden ende af byen er Chr. Lundsgaardsvej, og en del af Gammel Vejlevej også kommet i forbudszonen. Endelig er et større areal omkring selve fabriksgrunden og omkring åen vest ud af byen, herunder Karensminde, kommet i forbudszonen.

Har man allerede haveboringer i disse områder, skal de enten lukkes eller vurderes af kommunens fagfolk.

Haveboringer

Ansøger man om en tilladelse til haveboringer i Grindsted, er der fire svarmuligheder fra Billund Kommue:

1) Tilladelse til haveboringer med varighed af 15 år.

2) Tilladelse til haveboringer i fem år og på otte meters boredybde

3) Tilladelse til haveboringer i fem år og på seks meters boredybde.

4) Forbud mod egen boring.

Slut med forbud

Det tidligere kort var fra 1985, og Billund Kommune opfordrer derfor alle byens borgere til at kigge på det nye kort, hvis de har en haveboring eller planer om at få en.

- Det kan være, man gerne vil etablere en ny haveboring, eller har købt et hus, hvor der er en boring og ikke kender status på den. Her kan kortet hurtigt fortælle om, hvorvidt en haveboring kan tillades og herfra kan man så tage kontakt til kommunen, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, i en pressemeddelelse.

I andre områder kan der gives tilladelser, men kun i en vis dybde og årrække.

Endelig er der faktisk nogle områder, hvor der tidligere var forbud, men hvor man nu kan få tilladelser. Det er i en stort område i nordvest Grindsted omkring Fanøvej, Danmarksvej, Norgesvej, Sverrigsvej, Grønlandsvej, Ølandsvej, Bornholmsvej, Ågeslundvej og Tranevej.

Ifølge formanden kommer Billund Kommune til at kontakte de folk, som har en registreret havevandsboring, som nu ligger i forbudszonen.

Se kortet her (eksternt link)

Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Vandscooter-bølle idømt betinget fængsel, bøde og samfundstjeneste: Kan miste førerretten, efter han sejlede for hurtigt tæt på kysten

Annonce