Annonce
Danmark

Flere vidner: Skuddræbt mand havde intet med konflikt at gøre

Den 31-årige mand med somalisk baggrund var et helt tilfældigt offer, da han onsdag aften sad i sin bil ved Egeparken efter at have været i en nærliggende moské og blev skudt. Foto: Michael Bager
Den 31-årige mand, som sent onsdag aften blev skudt i sin bil i Egeparken, er et tilfældigt offer i den verserende konflikt mellem to grupper fra henholdsvis Korsløkkeparken og Vollsmose. Det fortæller flere personer fra Vollsmose eller med tilknytning til bydelen. Fyns Politi afviser at kommentere på oplysningen om den dræbtes relation til igangværende bandekonflikt.

Den 31-årige mand med somalisk baggrund, som sent onsdag aften blev skudt i Egeparken i Vollsmose, havde intet med en verserende konflikt med to rivaliserende grupperinger at gøre, og han var derfor et helt tilfældigt offer.

- Du kan citere mig for, at han intet havde med noget kriminelt at gøre, fortæller Abdinoor Adam Hassan, beboerformand i Egeparken.

Han har kendt den dræbte mand i over 20 år, og fortæller, at manden arbejdede som lagermedarbejder på Coops centrallager i Hjallese. Han var ugift og havde ingen børn.

- Han havde været til aftenbøn i moskeen og havde måske et ærinde mere, inden han kom hjem i sin næsten nye bil og parkerede lige ved siden af, hvor han bor. Det var her, han blev skudt, siger beboerformanden.

Politiet var massivt til stede i Vollsmose torsdag morgen. To personer og en hund blev angiveligt ramt af skud under et skyderi i Egeparken onsdag aften. Foto: Michael Bager

Avisen har også fra flere andre kilder fået bekræftet, at den dræbte 31-årige mand er et tilfældigt offer i den flere år lange konflikt, som har kørt mellem flere grupperinger i Odense.

Ifølge Abdinoor Adam Hassan blev manden dræbt, mens han sad i sin bil, og han kalder ham for en helt uskyldig mand, som bare passede sit arbejde og kom i moskeen.


- Jeg har det forfærdeligt. Det er hjerteskærende

Abdinoor Adam Hassan


For beboerformanden var det et chok at finde ud af, at ham, som han havde kendt i mere end 20 år, pludselig var blevet dræbt.

- Jeg har det forfærdeligt. Det er hjerteskærende, siger Abdinoor Adam Hassan.

Annonce

Politiet er tavs

På et pressemøde på Odense Politigård torsdag middag ville hverken politidirektør Arne Gram eller chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj kommentere på oplysningen om, at den dræbte var et uskyldigt offer.

Skyderiet har ifølge de to politichefers udtalelser på pressemødet sine rødder i en rivalisering mellem to grupper.

Men om offeret var en del af konflikten kom hverken Arne Gram eller Lars Bræmhøj ind på, mens de havde ordet på pressemødet. Og de to afviste af svare på opfølgende spørgsmål efterfølgende.

Efter skuddrabet i Vollsmose var der kaldt til pressemøde på Odense Politigård. Her ville politiledelsen ikke svare på oplysningerne om, at den dræbte ikke var en del af den rivalisering, som kører mellem grupper i grupper i Odense og som menes at have udløst skyderiet.
Annonce

Såret mand var kendt kriminel

Ifølge avisens oplysninger er den mand, som blev såret under onsdag aftens skuddrama, en kendt kriminel person, som har en fremtrædende rolle i Vollsmose-gruppen.

Det bekræftes blandt andet af en person i Fyns Politi, som optræder anonymt.

Et andet vidne har til avisen fortalt, at manden blev skudt to gange i maven. Han er stadig indlagt på Odense Universitetshospital, og ifølge oplysninger på politiets pressemøde er hans tilstand stabil.

Den sårede mands navn har også i flere år optrådt på retslisterne for såvel byretten i Odense som Østre Landsret i forbindelse med almindelig vold og besiddelse af kniv.

Annonce

Hidtil uset eskalering

Drabet på den 31-årige mand er den foreløbige kulmination på den eskalerende konflikt, hvor parterne de seneste år har skudt på hinanden, men bevidst eller ubevidst uden at ramme. Det er derfor første gang i konflikten, at én person er blevet dræbt.

Sidst en person blev dræbt i en bandekonflikt, var den 36-årige rejsemontør Henrik Pedersen, som i 2010 blev dræbt på værtshuset Havhesten i Ny Vestergade i Odense. Han var blevet forvekslet med et fremtrædende medlem af Hells Angels.

Også en hund blev onsdag aften dræbt af skud, men den tilhørte ifølge en kilde til avisen hverken den dræbte eller den sårede, men en tredje person.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce