Annonce
Esbjerg

Flere vil flyve med modelfly: Klub i Ribe har vokseværk

Ribe Modelflyveklub er flyttet til nyt område og har samtidig fordoblet medlemstal, da faciliteterne samtidig er blevet forbedret. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Ribe Modelflyveklub har fået bedre faciliteter efter flytning, og det har medført en fordobling af medlemstallet
Annonce

Ribe: Da modelfly og modelhelikoptere for et par år siden fløj rundt på himmelen over en mark ved Rønnebærparken, var der omkring 18 medlemmer i Ribe Modelflyveklub.

Men nu, hvor flyveklubben flyver rundt over en mark ved Ribe Mosevej - cirka en kilometer i luftlinje fra Rønnebærparken - er der omtrent dobbelt så mange.

- Vi har fået langt bedre faciliteter, og så har vi også fået et separat område, hvor man kan flyve med drone, forklarer formand Claus Abildgaard.

Klubben har nemlig for alvor taget det nye område i brug, efter man var nødsaget til at flytte for et par år siden. Nu er er græsset slået, der er kommet læskur og en skurvogn med adgang til el, så modelflyene nemt kan oplades på stedet.

- Jeg kendte Kenny (Sørensen, som ejer jorden hvor klubben holder til nu, red.) og jeg vidste, at han var ret vild med motorer og modelfly. Så vi fik hvervet  ham til klubben, og vi fik lov til at bruge hans jord til klubben, forklarer klubbens kasserer Palle Nielsen med et grin.

Palle Nielsen og Claus Abildgaard understreger, at alle er velkomne til at kigge forbi Ribe Modelflyveklub på deres nye lokation. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Palle Nielsen og Claus Abildgaard understreger, at de er meget tilfredse med den medlemsfremgang, de har oplevet. En af grundene er, at mange, der flyver med helikopter har meldt sig ind.

- Det er især helikopterflyverne, der er kommet i stor stil, men vi har plads til alle og alle er velkomne i klubben. Man må meget gerne komme herud en tirsdag for at møde og snakke med os. Vi kan også give nogle råd til, hvilket udstyr, man skal købe, og det er faktisk overraskende billigt at komme igang med modelflyvning, siger Palle Nielsen.

Mange, der flyver med modelhelikopter, har på de seneste meldt sig ind i Ribe Modelflyveklub, Foto: René Aunsbjerg Fogh

Man finder klubben for enden af grusvejen, Ribe Mosevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce