Annonce
Kolding

Flere vognmænd tjekkes for ulovlige hvilesteder

Kolding Kommune har fået en halv snes henvendelser om ulovlige overnatninger i industrikvartererne, oplyser formand og plan- og boligudvalget Poul Erik Jensen (S). Foto: Chresten Bergh

Efter omtalen af transportfirmaet Contrans ønske om at indrette hvilehus til rumænske chauffører har Kolding Kommune modtaget flere anmeldelser af lignende og muligvis ulovlige aktiviteter. Nu skal de tjekkes.

Kolding: En stribe transportvirksomheder i Kolding får i de kommende dage besøg af Kolding Kommune, som vil kontrollere, om virksomhederne i strid med de gældende lokalplaner har indrettet faciliteter, hvor deres billige, udenlandske - ofte rumænske eller littauiske - chauffører sover og hviler for at kunne overholde hviletidsbestemmelserne.

Ifølge formanden for byrådets plan- og boligudvalg, Poul Erik Jensen (S), har kommunen modtaget cirka 10 henvendelser om den type af aktiviteter ovenpå omtalen af, at V og K er klar til at give Contrans den nødvendige dispensation til at bygge en hvile- og velfærdsbygning med 30 sovepladser på sin adresse i industrikvarteret på Merkurvej.

- Hvis der er tale om ulovlige aktiviteter, skal de lovliggøres enten ved nedrivning eller dispensation. Og vi er jo nogle i byrådet, som ikke mener, at hotelvirksomhed har noget at gøre i et industrikvarter, siger han.

Byrådets afgørelse

33Enhedslistens Benny Dall har også fået en del henvendelser om opstillede barakker til ulovlig overnatning i industrikvartererne.

- Og jeg har skrevet til by- og udviklingsforvaltningen, at den bør tjekke op på lovligheden, siger han.

Lederen af byggesagsafdelingen Stine Pedersen bekræfter, at de pågældende virksomheder med det samme bliver kontaktet med henblik på at få vurderet, om deres aktiviteter er ulovlige.

- Så hører vi deres bemærkninger og afgør, hvad der skal ske, og det vil selvfølgelig afhænge af byrådets afgørelse i Contrans-sagen, siger hun.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsholdsmålmand ved godt, at hun nu er et forbillede for drenge og piger: Men jeg jo stadig bare den samme Lene Christensen fra Marstrup i Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce