Annonce
Billund

Flertal i Billund Byråd afviser beboerklage fra Vorbasse

Beboerne på Frihavnen slipper ikke for en markant huslejestigning. Billund Byråd har afvist deres klage. Arkivfoto

19 medlemmer af Billund Byråd stemte for at afvise klagen over store huslejestigninger på Frihavnen i Vorbasse

Vorbasse: "Urimeligt". "Uanstændigt". "Helt i kage". Sagen om den bebudede huslejestigning på Frihavnen i Vorbasse har siden efteråret fået mange ord med på vejen. Det fik den også i byrådssalen tirsdag aften. "Træls" var et ord, der gik igen i flere politikeres indlæg.

Det ændrer dog ikke ved, at et flertal på 19 godkendte, at byrådet afviser beboernes klage over huslejestigning på Frihavnen. Det betyder, at de kan se frem til at skulle betale over 22 procent mere eller omkring 1150 kroner mere om måneden.

Annonce

Sagen kort

Frihavnen har gennem en årrække opbygget et underskud. Da regnskabet i denne type boliger over en periode på 10 år skal være i balance, er der varslet huslejestigninger for at udligne dette underskud.I forbindelse med en ombygning har en rampe vist sig at være for stejl for de ældre beboere og dermed ubrugelig. Det er derfor nødvendigt at bygge en ny elevator. Det har medført en ekstra udgift.

Et flertal i voksenudvalget har besluttet at forhøre sig om muligheden for, at ramperne kan blive betegnet som serviceareal i stedet for boligareal, da beboerne dermed vil slippe for den ekstra regning.

Mange ord

- Det er en uanstændig måde at behandle beboerne på. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, tordnede Henning Sejer Madsen (DF), mens Allan Munk Nielsen (K) argumenterede for, at nogen må have et ansvar.

- Den her sag bygger på fejl på fejl. Hvem har sovet i timen? Ansvaret må ligge et sted, og det er ikke rimeligt, at beboerne skal betale, sagde han.

Både Socialdemokraterne og Venstre henholdt sig dog til, at juristerne har talt og slået fast, at der skal bringes styr på økonomien på Frihavnen, og det er der ikke, før huslejen bliver mere tidssvarende.

- Loven er desværre barsk. En ulovlighed skal rettes hurtigst muligt. Det er en bunden opgave, lød det fra Peter Fredensborg (V), mens Kris Jensen Skriver (S) opfordrede til, at byrådet retter sig efter juristerne.

Afstemningen

Sagen endte med, at de tre medlemmer af Dansk Folkeparti samt konservative Allan Munk Nielsen stemte imod. Jørn Poulsen (V) og Arne Spangfort (S), begge valgt i Vorbasse, hvor sagen ifølge Jørn Poulsen fylder meget og ofte er samtaleemne, når han møder folk på gaden, stemte blankt. Byrådets resterende 19 medlemmer fulgte indstillingen og afviste klagen fra beboerne.

Beboernes eneste håb lige nu er, at de kan slippe omkring 500 kroner billigere, hvis Billund Kommune påtager sig udgiften for en del af ombygningen på Frihavnen. Jurister i Boligministeriet undersøger, om det vil være lovligt. Den del af sagen behandler voksenudvalget på sit næste møde den 12. marts.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce