Annonce
Varde

Flertal tillader en ekstra sommerhusgrund i Henne

Billedet er fra Henne, men viser ikke de sommerhuse, som sagen i byrådet har handlet om. Arkivfoto: John Randeris
Niels Christiansen og det meste af Socialdemokratiet er bekymret over, om en tilladelse til en ekstra sommerhusgrund i Henne kan føre til tættere sommerhusbyggeri i området. Flertal mener, at kommunen bør overholde lokalplanen.
Annonce

Henne: En sommerhusgrund i Henne skal være på minimum 1500 kvadratmeter, så derfor ser flertallet i byrådet ingen problemer i at omdanne to sommerhusgrunde til tre, selvom de alle tre efter udstykningen kun vil være lige over minimumsgrænsen.

- Det overholder gældende lokalplan, så jeg har ikke nogen problemer overhovedet med at stemme for det her, sagde Tom Arnt Thorup (L).

Det synspunkt mødte modstand fra Niels Christiansen (K) og alle socialdemokrater på nær Jan Lings.

- Det opfylder ikke hensigten med lokalplanen om at bevare naturen derude, sagde Niels Christiansen.

Flertallet er dog uenig i den tolkning og synes, det ville være problematisk ikke at tillade udstykningen af en ekstra grund:

- Det duer ikke, at når lokalplaner bliver vedtaget, at det så ikke er de rammer, man kan agere indenfor, sagde Peter Nielsen (V).

Grundene i Henne

  • Ønsket er at lave en ny sommerhusparcel på Porsevej i Henne.
  • Ved arealoverførsel og udstykning vil Porsevej 27 blive 1.504 kvadratmeter, Porsevej 31 vil blive 1.553 kvadratmeter, og den nye parcel vil blive 1.501 kvadratmeter.
  • Ifølge lokalplanen skal alle grunde være på minimum 1500 kvadratmeter.
Annonce

Skyde gråspurve med kanoner

Mindretallets ønske var at nægte udstykningen og at lave en ny lokalplan, der forhindrer fremtidige udstykninger af samme art.

Preben Friis-Hauge (V) synes, det ville være "at skyde gråspurve med kanoner" og påpegede, at der er tale om, at Henne Strand går fra cirka 2200 sommerhuse til cirka 2201.

- Det er måske det her ene sommerhus, der skaber en forkert udvikling, svarede Søren Laulund (S).

Niels Christiansen påpegede, at også grundejerforeningen i Henne Strand ønsker en ny lokalplan:

- Det er, fordi de har fingeren på pulsen og kan se, at der er nogle tendenser i den retning, sagde han.

Annonce

For mange ressourcer

Der var også flere politikere, der kritiserede Niels Christiansen for at ønske en ny lokalplan, når han i andre sager har kritiseret, at flertallets beslutninger har betydet, at forvaltningen har brugt mange ressourcer og mange penge på eksempelvis lokalplansarbejde.

Både Niels Christiansen og Søren Laulund mente dog, det måtte være muligt at lave en ny lokalplan, uden det ville koste alt for mange ressourcer.

Lokalplanen for Henne Strand er forholdsvis ny. Den blev vedtaget i 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce