Annonce
Aabenraa

Flertallets folkekirke

Annonce

Læserbrev: Når der i år skal sammensættes et nyt menighedsråd, sker det på valgforsamlingen 15. september.

Her er det de fremmødte, der kan stille op, og det er de fremmødte, der stemmer om stolene. Det er nyt!

I Aabenraa er 12.315 medlem af Folkekirken (74,2 procent). De fleste har altså en større eller mindre tilknytning til kirken, som for de fleste nok er mindre. Og det er helt i orden! Af den grund er det et særligt ansvar at forvalte kirkeskattekroner.

Menighedsrådet er ikke kun bestyrelse for de ca. 200-300 faste kirkebrugere. De repræsenterer også de 11.800 andre folkekirkemedlemmer. Det er væsentligt, at et flertal i befolkningen kan se sig selv i Folkekirken og sympatiserer med den.

Et medlemskab i Folkekirken skal være naturligt og meningsfuldt for det almindelige folkekirkemedlem. Det er de færreste, der kan identificere sig med den kirkelige højrefløj, og det er et fåtal, der deltager i flere arrangementer om ugen.

Jeg synes, det er vigtigt, at menighedsrådet afspejler sognets brede flertal. Går man ind for en kirke med et liberalt kirkesyn med højt til loftet, og hvor spørgsmål om tro ikke er spørgsmål om, hvor ofte man møder op i kirken, så bør man deltage i menighedsrådsvalget.

Man kan enten komme og stemme på en grundtvigianer på valgforsamlingen og bedre endnu selv stille op. (Se aabenraasogn.dk).

På den måde er man med til at præge sognet og dets fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce