Annonce
Vejen

FlexPendlerordning koster dyrt – men bevares af byrådet

En forøgsordning med at flextransport børn og unge i skole og til uddannelsesinstitutionerne fra yderområderne gøres ny permanent. Foto: Lasse Hyldager
Op kod 800.000 kroner skal Vejen Kommune afsætte til en fortsættelse af FlexPendlerordningen, hvor børn og unge fra yderområderne sikres transport til skoler og uddannelsesinstitutioner. 12 deltagere er der i ordningen.

Vejen Kommune: - Vi har godt nok en forpligtelse til at hente og bringe børn og unge, når de skal i skole. Men det kan måske også blive for dyrt. Som ordningen er lige nu, hvor der er tale om taxalignende vilkår, hvor deltagerne hentes hjemme privat, kan jeg ikke være med til.

Venstres Jørgen Lastein havde sin klare holdning, da Vejen Byråd på sit seneste møde behandlede FlexPendlerordningen, som tilbage i april 2019 blev igangsat som en forøgsordning med 50 procent tilskud fra Puljen til forbedringer af den kollektive trafik i yderområder.

Deltagerne i forsøget har selv skulle tilmelde sig forsøget. Alle studerende på Vejen Business College og Vejen Gymnasium og HF har fået besked om forsøget fra uddannelsesinstitutionerne. I løbet af august 2019 var 15 studerende tilmeldt, men siden er tre faldet fra. De unge kommer geografisk fra områderne nord for Holsted, Glejbjerg, Føvling samt Farris ved Jels med overvægt af deltagere fra Glejbjerg.

Den årlige udgift forventes nu at blive op mod 800.000 kroner.

Annonce

Sådan blev der stemt

FlexPendlerordningen blev vedtaget af et stort flertal i Vejen Byråd.

Ani Grimm (løsgænger) og Martin Boye (Liberal Alliance) stemte som de eneste imod. Jørgen Lastein (V) og Maya Ryom (Enhedslisten) stemte hverken for eller imod.

Nu skal der være ro på

Borgmester Egon Fræhr (V) erkendte, at der er tale om mange penge.

- Men nu skal der ro på, og børnene og de unge skal vide, at der er en transportmulighed. Nu er det den ordning, vi har, for der kommer ingen busser, og der er tale om et godt tilbud, mente Egon Fræhr.

Niels Therkildsen (S) fandt det vigtigt, at der er let adgang til uddannelse.

- Ordningen er vigtig for dem, som bor i yderområder, men det er mange penge – regnet ud pr. deltager. Men jeg ser det også som en støtte til Vejen Gymnasium, Vejen Business College samt til et kommende htx. Det er ingen naturlov, at vi har disse uddannelsesinstitutioner til tid og evighed. Og samtidig er ordningen med til, at dem, som bor i yderområderne, ikke fristes af uddannelsestilbud i naboområderne, sagde Niels Therkildsen.

Martin Boye fra Liberal Alliance var af en anden holdning: - Jeg synes, det er en stor udgift, og der er nærmest opstået en kollektiv berøringsangst. Det begyndte med en udgift på 55.000 kroner, men nu forventes det, at vi skal finde 800.000 kroner næste år. Der må være en grænse for, hvad den kommunale service skal omfatte, og hvad den skal koste.

Også løsgængeren Anni Grimm var imod: - Det er utilstedelig, at når projektet ikke har kunnet trække det antal elever, der var en forudsætning for projektet, så ændrer man bare i forudsætningerne. Det er også blevet væsentligt dyrere, men det bekymrer åbenbart ikke. En knallert eller en lille brugt bil er tæt på at være lige så billigt.

Vagn Sørensen (V), der er formand for Udvalget for teknik og miljø, slog fast, at der er tale om mange penge.

- Men vi må ikke glemme, at vi samtidig har sparet penge på den kollektive trafik, fordi flere busruter er blevet nedlagt. Det her er også med til at understøtte Vejen Gymnasium og Vejen Business College, sagde Vagn Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce