Annonce
Nordtyskland

Flinke betjente lod mor med to småbørn køre hjem i efterlyst bil

Modelfoto: © Landespolizeiamt SH.

SÜDERLÜGUM. Nåde fik i første omgang lov til at gå for ret, da politiet mandag eftermiddag standsede en bil ved Süderlügum nær grænsen i Nordfrisland. Bilen var efterlyst, fordi den ikke var leveret tilbage til et udlejningsfirma i rette tid.

Bag rattet sad en 28-årig, lokal kvinde. Hun havde to små børn med i bilen. Af praktiske og medmenneskelige grunde valgte betjentene en pragmatisk løsning. Efter aftale med udlejningsfirmaet fik kvinde lov til at køre børnene hjem i det efterlyste køretøj, der herefter blev beslaglagt.

Kvinden kan forvente en sigtelse for bedrageri.

/SHZ

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Esbjerg

Gasolin-guitarist udstiller i Esbjerg

Annonce