Annonce
Speedway

Flot EM-arbejde: Smilet er tilbage hos Michael Jepsen Jensen

Michael Jepsen Jensen har kvalificeret sig til kampen om den individuelle EM-titel. Og det er han helt godt tilfreds med. Foto: René Lind Gammelmark
EM-serien er i denne sæson blevet ekstra attraktiv for de danske kørere, da en af afdelingerne skal køres i Vojens. Og Jepsen Jensen har netop booket billet til serien.

EM-serien: De første måneder af den nye speedwaysæson levede ikke op til forventningerne hos Michael Jepsen Jensen, men nu er det som om, at tingene for alvor er ved at vende for den dygtige kører.

I weekenden kvalificerede Region Vardes A-kører sig nemlig til EM-serien. Michael Jepsen Jensen scorede 13 ud af 15 mulige point i et kvalifikationsløb i ungarske Nagyhalasz og viste fin form.

- Det var et hårdt løb og vanskelige forhold, men vi har arbejdet ekstremt hårdt med tingene i den seneste tid, og nu giver anstrengelserne bonus. Det er en fornøjelse, lyde meldingen fra Michael Jepsen Jensen.

Annonce

Løb i Vojens

EM-serien, hvor grandprix-vinder Leon Madsen er forsvarende mester, er ekstra attraktiv for de danske kørere i denne sæson, da en af de fire afdelinger skal køres på Vojens Speedway Center lørdag den 10. august.

- Så det er bare ekstra lækkert, at jeg nu er sikker på at være med i hele serien. Det betyder meget, og jeg har da en klar forventning om, at jeg kan gøre det godt, siger Michael Jepsen Jensen.

Leon Madsen og Mikkel Michelsen er også kvalificeret til EM-serien, mens arrangørerne i den kommende uge uddeler hele fem wildcards. Et af disse wildcards går med stor sandsynlighed til Nicki Pedersen, der i år ikke er med i grandprix-serien.

Anders Thomsen, Bjarne Pedersen og Peter Kildemand deltog også i løbet i Ungarn, men de formåede ikke at køre sig videre. Kildemand var impliceret i et alvorligt styrt undervejs, og han meldes tvivlsom til den individuelle DM-finale på Moldow Speedway Arena i Holsted på torsdag.

EM-serien indledes i Güstrow i Tyskland den 13. juli og fortsætter i Torun i Polen to uger senere. Derefter er Vojens på kalenderen i august, mens løbsserien afsluttes i Chorzow i Polen den 28. september.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce