Annonce
Vejen

Flot fremgang for rytmisk superkor

Nikolaj Hansen (til højre i blå skjorte) har også sunget med i Campus Vejens 200 mand m/k store kor, der tidligere ved en Campus Eventdag i Vejen Idrætscenter gav sangstemmerne fuld skrue med hittet, Seven, af Prince. Foto: Søren Dippel
Gymnasielærer Nikolaj Hansen har givet Askov Rytmiske Kor et musikalsk boost. Koret gør klar til en ny sæson.

Askov: Da aftenskolen, FOF Kolding-Vejen, i efteråret 2018 etablerede et nyt rytmisk kor i Askov, Askov Rytmiske Kor, kom der for alvor gang i sangstemmerne. I januar 2019 overtog Nikolaj Hansen, der er musiklærer på Vejen Gymnasium og HF, dirigentrollen, og siden er der så også kommet masser af rytmer på repertoiret, og endnu flere kormedlemmer har meldt sig.

Allerede tre måneder senere havde Nikolaj Hansen med sit engagement og faglige dygtighed tilført koret sangglæde, stolthed og et repertoire, som spænder over rock, pop og jazz.

I dag tæller koret flere end 30 medlemmer, men der er sagtens plads til endnu flere. Koret er for alle, som har lyst til at synge rytmisk flerstemmigt, og det uanset, om man er nybegynder eller en øvet korsanger. Kendskab til noder er ikke et krav.

I maj gav Askov Rytmiske Kor to koncerter henholdsvis i Askov Højskole og i forbindelse med byfesten i Askov. Her kunne man blandt andre kendte sange høre koret synge værker af Lennon/McCartney, Stevie Wonder og Shu-bi-dua.

Annonce

Koret

Askov Rytmiske Kor tæller i dag 35 medlemmer.

Koret begynder på en ny sæson onsdag den 4. september og slutter 11. december.

Interesserede kan henvende sig til FOF Kolding/Vejen.

På YouTube kan man opleve Nikolaj Hansen og Sigurd Barrett spille og synge en godnatsang: https://youtu.be/yETCHZVWvDk

Ekspert i russisk rock

Nikolaj Hansen er selv særligt glad for Stevie Wonder, The Beatles, Leo Mathiessen, Kraftwerk, J.S. Bach, Gasolin, Queen, Sigurd og symfoniorkestret, Poul Kjøller, Nephew, Anne Linnet og Birgit Lystager.

I mere end 20 år har Nikolaj Hansen været musiklærer på Vejen Gymnasium og HF. På FOF Kolding-Vejens hjemmeside kan man læse, at han også er Danmarks måske største ekspert i russisk rockmusik. Han og Sigurd Barrett har sammen skrevet et 13-tals speciale om emnet og har siden lavet tv-serierne, Sigurd og Symfoniorkestret, Sigurd og Big Bandet og Sigurd og operaen.

Foruden arbejdet på gymnasiet og tv-opgaverne er Nikolaj en erfaren korleder. I slut-halvfemserne var han blandt andet også leder af Kolding rytmiske kor. Selv har han også sunget med i Campus Vejens 200 mand m/k store kor, der tidligere ved en Campus Eventdag i Vejen Idrætscenter gav sangstemmerne fuld skrue med hittet, Seven, af Prince.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce