Annonce
Kultur

Flot hæder: Forsamlingshus-ejer tildelt Rækker Mølle Prisen

Heldigvis ændrede vejret sig til det bedre op af formiddagen, og det betød, at rigtig mange valgte at lægge vejen forbi Rækker Mølle Søen og for at være med til årets Firkløverfest. Foto: Mads Dalegaard
Rækker Mølle Søen blev valgt til at få årets forskønningspris foran to velrenoverede ejendomme.

Rækker Mølle: Det ville være synd at sige, at årets store Firkløverfest i Rækker Mølle lagde godt fra land, når det handler om vejrsituationen.

Fra morgenen af regnede, regnede og regnede det, og nogen af de, der havde købt en udendørs stand for at være til loppemarkedet, måtte rykke indenfor i den tidligere købmandsbutik.

Heldigvis var vejrguderne gode ved arrangørerne, for omkring middag blev regnen skiftet ud med tørvejr og perioder med sol. Derfor blev det - trods den våde indledning - en god, hyggelig og velbesøgt festdag, da sognene Bølling, Hanning, Finderup og Sædding holdt årets store Firkløverfest i Rækker Mølle.

Ud over cykeltur for fædrene, gåtur for mødrene, loppemarked og meget andet blev både Rækker Mølle Prisen og forskønningsprisen uddelt.

Rækker Mølle Prisen gik i år til Bent Lassen, der er indehaver af forsamlingshuset i Finderup. I indstillingen af Bent Lassen lød det sådan: "Bent Lassen overtog forsamlingshuset i Finderup pr. 1. januar 2018. Siden har han lagt et enormt engagement og mange, mange timer i at gøre forsamlingshuset til et fælles hus i Finderup. Med stor fokus på, at Finderup og hele 4-kløver-området skal være et godt sted at bo og være, knokler Bent på med at få arrangementer, kurser og sponsorater til Finderup Forsamlingshus. Målet er, at det bliver ved med at være et levende og tidssvarende sted at bruge for alle til gode for Finderup og hele pastoratet".

De andre kandidater til prisen var Rækker Mølle Hallens bestyrelse, Berit Bollerup og Lene Bækgaard Plauborg. Prisen består af et kontant beløb på 3000 kroner, en gave samt et diplom.

Forskønningsprisen gik til Rækker Mølle Søen. Begrundelsen for det valg var blandt andet, at søen, der i øvrigt blev officielt indviet lørdag, bliver brugt af mange, og den store tilstrømning af brugere og besøgende er et godt pejlemærke på, at søen så absolut har sin berettigelse.

Rækker Mølle Søen snuppede forskønningsprisen foran ejendommene på Holstebrovej 103 A, Finderup, der ejes af Erik Pedersen og Søvejen 37, Rækker Mølle, der ejes af Robert Hansen.

Komitéen, der udpegede vinderne, bestod af Henrik Andersen (byrådsmedlem), Per Munck (Skjern Bank), Gitte Frost Andersen (Firkløveret) og Ejnar Tylvad (initiativtager til prisen). Herudover har borgerforeningerne en repræsentant.

Annonce
Ejnar Tylvad holdt tale lørdag, da både Rækker Mølle Prisen og forskønnelsesprisen blev uddelt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Haderslev For abonnenter

Jobcenter-medarbejdere: Vi er pressede til det yderste

Annonce