Annonce
Vejen

Flot i front med erhvervsuddannelser

Claus Kulmbach, til venstre, og Morten Thorøe. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Vejen Kommune har i flere år været i front, når det gælder antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10 klasse. Hele 31,4 procent af de unge starter i 2020 på en erhvervsuddannelse og mere end to tredjedele af de unge forventes efterfølgende at gennemføre uddannelsen. Det er rigtig flot, og noget vi fortsat skal have fokus på.

Fremsynede politikeres placering af 10. klassecentret på Basen i Vejen for ti år siden, sammen med det, der i dag hedder Vejledning Vejen, har gjort, at mange gode faglige kræfter arbejder sammen om at få de unge mennesker i dem rigtige retning.


Nu skal vi have taget næste skridt med oprettelsen af en EUX i Vejen, således vi får styrket det erhvervsfaglige miljø yderligere.

Fra indlægget


I samarbejde med det lokale erhvervsliv og de øvrige lokale uddannelsesinstitutioner har vist sig at være det helt rigtige. Det er godt for alle, både de unge mennesker og for erhvervslivet i Vejen, der har brug for arbejdskraften

Nu skal vi have taget næste skridt med oprettelsen af en EUX i Vejen, således vi får styrket det erhvervsfaglige miljø yderligere. Både Vejen Gymnasium, Vejen Business College, Vejen Kommune og Region Syddanmark bakker op om forslaget.

Nu mangler vi bare undervisningsministerens godkendelse af den nye uddannelse. Gad vide om den kommer, eller om regeringens skåltaler om flere decentrale uddannelser netop bare er – skåltaler?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce