Annonce
Esbjerg

Flot overskud: Stor opbakning til coronaudgave af Ribes Stafet for Livet

Lysceremonien i Ribe Domkirke fredag fra kl. 21 var en flot afslutning på Stafet for Livet 2020 i Ribe, hvor der blev indsamlet et stort beløb til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Kåre Welinder
I en alternativ udgave af Stafet for Livet i Ribe lykkedes det arrangørerne trods coronarestriktioner at indsamle omkring 150.000 kr. til kampen mod kræft.
Annonce

Ribe: Arrangørgruppen bag Stafet for Livet i Ribe var tæt på, slet ikke at afholde den livsbekræftende begivenhed i 2020 på grund af coronavirus og de medfølgende restriktioner, men med et stort flid, kreativitet og gåpåmod, lykkedes det at få et flot arrangement sat sammen, der kulminerede på Ribes Domkirkeplads sent fredag aften.


Stemningen og det engagement, der har været hele vejen rundt, har været imponerende.

Morten TopholmOg mon ikke, arrangørerne følte det var al sliddet værd, da de så lysceremonien i de mørke hvælvinger. 154 lysposer med søde, smukke, hjerteskærende og livsbekræftende beskeder lyste kirkerummet op, mens gæsterne fulgte lyset ned af midtergangen og ud til højre ad kathoveddøren. Mange sendte varme smil mod posernes fine børnetegninger, inden de gjorde kort ophold ved døbefonden. Her opstod der tvivl om, hvorvidt man måtte klappe i kirken, fordi Bo Maimburgs akkompagnement af datteren Isabella Maimburgs bløde stemme ramte en stemning af kærlighed, melankoli og hår, der rejste sig på armene, inden folk strømmede ud i Domkirkepladsens kølige aftenmørke.

Annonce

Flere stafetter

- Vi synes, dagen forløb rigtigt godt. Stemningen og det engagement, der har været hele vejen rundt, har været imponerende, siger tovholder Morten Topholm, der i løbet dagen nåede rundt til størstedelen af de decentrale stafetter, der var i blandt andet Sønderportsgade i Ribe, i Frifelt, i Lustrup og Damhus, i Andelskassen og i Ribe Byferie.

Stafet 2020 i Ribe

Stafet for Livet Ribe varede fra kl. 15-23, og i løbet af dagen kunne folk købe lysposer, som arrangørerne stillede op i Domkirken, der åbnede for lysceremonien kl. 21. Her gik folk igennem og blev bedt om at kun at gøre små ophold i kirken i forhold til coronarestriktioner.

Maler Lars Bollerslev stod for åbningstalen, mens læge og politiker Preben Rudiengaard holdt lystalen i Domkirken kl. 21.15.

Lars Bollerslev havde desuden doneret et maleri til Stafet for Livet, der ved auktion blev solgt for 10.000 kr.

Stafet for Livet blev i år holdt på samme tid som Ribe by Night.

I alt var 12 fightere tilmeldt stafetten. Morten Topholm besøgte flere lokale stafetter sammen med fightertovholder Lis Clausen, og Stafet for Livets eneste minus for Morten Topholm var, at han ikke nåede at besøge dem alle.

- Vi kunne mærke ved vores besøg, at alle var glade for, at vi havde valgt at afholde det, for alle steder blev der lavet og solgt, brød, pizzaer, frugt, kaffe med mere, så engagementet var stort alle steder.

Lysposerne ved Stafet for Livets afsluttende lysceremoni i Ribe Domkirke havde mange fine tanker og beskeder. Foto: Kåre Welinder

I 2019 samlede Stafet for Livet Ribe 290.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelse, og arrangørerne var klar over, at man ikke ville nå det beløb i årets udgave.

- Vi når op omkring 150.000 kr. i år, og det er vi supertilfredse med. Især i forhold til, at vi havde snakket om, slet ikke at holde noget, så er vi glade for beløbet og den store opbakning, der har været, siger Morten Topholm.

154 lysposer var stillet op i Ribe Domkirke, ligesom der også var enkelte poser på de enkelte stafetter i Ribe og omegn. Foto: Kåre Welinder
Der var mange rørende hilsner og tanker på lysposerne i Ribe Domkirke. Foto: Kåre Welinder
Læge og politiker Preben Rudiengaards lystale i Ribe Domkirke blev også vist på storskærm på Ribes domkirkeplads. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kulturens Døgn i coronaens skygge

Annonce