Annonce
112

Flugtbilist: 79-årig mand fortsat i kritisk tilstand

Politiet leder fortsat efter vidner, der er stødt på den formodede flugtbilist, som onsdag eftermiddag kørte en 79-årig, mandmlig cyklist ned på Hjerting Landevej ved Alslev. Arkivfoto: Morten Nielsen

Alslev/Hjerting: En 79-årig mand fra Hjerting er torsdag fortsat i en meget kritisk tilstand, efter han onsdag klokken 15.45 på sin cykel blev kørt ned af en bil på Hjerting Landevej ved Alslev.

Han blev efter ulykken i helikopter fløjet til universitetshospitalet i Aarhus. Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser flugtbilisten, der kørte den 79-årig mand ned. Men hidtil har ingen meldt sig, ligesom det er meget sparsomt med vidner.

Flugtbilisten stak af mod Hjerting i en firehjulstrækker, der beskrives som brun eller bronzefarvet med åbent lad. Mærket er ukendt, men der er formentlig tale om en Toyota eller en VW. Derudover er højre sidespejl beskadiget som følge af ulykken. Flugtbilisten kom kørende ad en sidevej nord for Alslev og drejede derefter ud på Hjerting Landevej, hvor den ramte cyklisten.

- Vi vil gerne opfordre folk til at kontakte os, siger vagtchef Ole Hillerup fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet kan kontaktes på telenummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce