Annonce
112

Flugtbilist er fundet: Fremstilles ikke for dommer af helbredsmæssige grunde

Her blev cyklist kørt ihjel. Foto: Morten Nielsen
Flugtbilisten er en ældre mand. Bilen er ikke som den, der tidligere er efterlyst.
Annonce

Alslev/Esbjerg: Henvendelser fra flere borgere har ført til, at Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag har kunnet sigte en ældre mand fra Esbjerg-området for uagtsomt manddrab og for at have efterladt en person i hjælpeløs tilstand.

Onsdag - for en uge siden - blev en 79-årig mand fra Hjerting på cykel ramt af en bil på Hjerting Landevej. Det skete ud for Alslev på strækningen mellem Varde og Hjerting. Den 79-årige afgik senere ved døden. Bilisten stoppede ikke, men fortsatte og forsvandt fra stedet. Bilen og føreren har siden været eftersøgt.

Afhøringer og skader på bilen sammenholdt med de tekniske undersøgelser af dele fra bilen gør, at efterforskerne er sikre på, at det er den rigtige bil, der er fundet. Det har vist sig, at den fundne bil ikke er i fuldstændig overensstemmelse med den beskrivelse af køretøjet, der blev givet i første omgang. Politiet ønsker af hensyn til den ældre mand ikke at oplyse nærmere om mærke med videre på den fundne bil.

Annonce

Han kommer ikke for dommer

Af helbredsmæssige årsager vil den ældre mand, der kørte bilen, ikke blive fremstillet i grundlovsforhør. Nogle sigtede fremstilles for en dommer i et sådant forhør, hvis politiet mener, at den sigtede skal fængsles. Det kan ske på grund af retshåndhævelse, men sådan er vurderingen altså ikke fra politiets side i dette tilfælde.

Bilisten er dog fortsat sigtet, og anklagemyndigheden skal vurdere om og hvilken tiltale, der eventuelt skal rejses.

Politiet har i øjeblikket ikke yderligere informationer i sagen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce