Annonce
Varde

Flugtbilist havde intet kørekort, da han kørte cyklist ihjel

Her blev den 79-årige cyklist ramt. Foto: Morten Nielsen
Det er ikke muligt at tage kørekortet fra den mand, der stak af fra dødsulykke. Han har nemlig ikke noget.
Annonce

Alslev/Hjerting: Den ældre bilist, som onsdag klokken 15.45 ramte en cyklist på Hjerting Landevej syd for Varde, havde intet kørekort i gerningsøjeblikket. Bilisten kørte fra stedet, og cyklisten - en 79-årig mand fra Hjerting - døde dagen efter af sine kvæstelser efter at være overført til Aarhus Universitetshospital i Skejby i helikopter.

Fungerende politikommissær i Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Larsen vil ikke oplyse, hvorfor manden ikke har kørekort, blot at han ikke er frakendt førerretten. Flugtbilisten er en ældre herre, men politiet vil ikke ind på, om manden selv har indleveret sit kørekort før ulykken eller hvad der kan være årsagen.

Politiet vil heller ikke offentliggøre mandens alder, kun sige, at der er tale om en ældre mand fra Esbjerg-området.

Annonce

Han sigtes alligevel

Det fremgår, at manden har et svækket helbred, og derfor er der ikke fra politiets side krav om fængsling. Det kan der være i den slags sager af hensyn til retshåndhævelsen.

Manden må altså ikke køre i bil her efter ulykken, men det måtte han heller ikke før.

Manden kan umiddelbart imødese at blive sigtet for uagtsomt manddrab, for at køre fra et ulykkessted og for at køre uden kørekort. Det ændres der ikke ved, selv om han ikke stilles for en dommer ved et grundlovsforhør med krav om fængsling.

Ulykken skete ud for Alslev på Hjerting Landevej, der leder trafikken mellem Varde og Hjerting og er en vej, der kan minde om en hovedvej.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce