Annonce
Udland

Fly kan igen lette og lande i Hongkong efter demonstrationer

Tyrone Siu/Reuters
Efter at demonstranter har protesteret i lufthavnen i flere dage, måtte lufthavn i Hongkong mandag aflyse fly.

Lufthavnen i Hongkong genoptager flyvningerne tidligt tirsdag morgen lokal tid.

Det oplyser lufthavnsmyndighederne i Hongkong, skriver nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne aflyste mandag eftermiddag og aften alle fly, der skulle lette og lande i lufthavnen.

Det skete, efter at demonstranter havde protesteret i lufthavnen fire dage i træk.

Men omkring klokken seks tirsdag morgen lokal tid - hvilket svarer til lidt over midnat natten til tirsdag dansk tid - oplyser lufthavnsmyndighederne, at de første fly ventes at lette og lande inden for en time.

- Vi har genoptaget indtjekningen, siger en talsmand for lufthavnen, der er en af verdens travleste.

Der er tirsdag morgen kun få af de flere end 5000 personer, der mandag demonstrerede i lufthavnen, tilbage i bygningen.

De har gradvist forladt lufthavnen i løbet af mandag aften og natten til tirsdag - uden indblanding fra politiet.

Demonstranterne har dog varslet, at de vil vende tilbage til lufthavnen i løbet af tirsdagen.

Mens hovedparten af demonstranternes bannere og skilte er blevet taget ned, er deres graffiti i lufthavnen ikke blevet fjernet.

På væggene står der flere steder "øje for øje", som er et slogan, demonstranterne bruger med henvisning til, at en kvinde har mistet synet på sit ene øje, efter at en demonstration søndag endte med voldelige sammenstød.

De seneste ti uger er politiet og demonstranter flere gange stødt sammen i Hongkong, hvor voldsomme protester fortsætter ufortrødent.

De igangværende demonstrationer begyndte, da borgerne i Hongkong protesterede over et nyt lovforslag. Det ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har erklæret lovforslaget for skrottet. Men demonstranterne er utilfredse med, at hun ikke formelt har trukket det tilbage. Mange kræver også, at Lam træder tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce