x
Annonce
Udland

Fly på Gran Canaria letter igen efter 822 aflysninger i sandstorm

Borja Suarez/Reuters
SAS skal først udføre teknisk gennemgang af fly, inden selskabet genoptager flytrafik til og fra Gran Canaria.

Lufthavnene på De Kanariske Øer er igen åbne for trafik.

Annonce

Det skriver selskabet Aena, der driver lufthavnene på de spanske øer i Atlanterhavet, på Twitter efter midnat natten til mandag.

Dog er flytrafikken på den spanske ferieø Tenerife fortsat lukket, oplyser Aena.

Flytrafikken på De Kanariske Øer har været lukket siden lørdag aften som følge af en kraftig sandstorm.

I alt har det betydet aflysning af 822 flyafgange.

Flere SAS- og Norwegian-fly er hen over weekenden blevet aflyst til og fra Gran Canaria.

Pressechef hos SAS i Skandinavien John Eckhoff oplyser i en e-mail til Ritzau natten til mandag, at flyvninger med selskabet tidligst vil blive genoptaget mandag morgen.

- Lufthavnen i Las Palmas (på Gran Canaria, red.) har været åben flere gange i løbet af det seneste døgn, men er lukket igen på grund af vejret.

- Vi vurderer situationen løbende, og hvis vejret tillader det, vil vi starte en teknisk gennemgang af flyene i morgen tidlig, skriver John Eckhoff.

Lørdag måtte SAS aflyse syv flyvninger - et til Danmark, tre til Sverige og tre til Norge.

Søndag måtte Norwegian aflyse ti flyvninger til og fra Skandinavien, heraf tre fra Danmark.

Søndag morgen forklarede SAS' pressechef, at flyselskabernes problemer har lagt pres på hotellerne på øen.

Sandstormen var kraftig, og billeder viste, hvordan himlen blev farvet orange, og sigtbarheden var forværret markant.

Det gjorde det nærmest umuligt at lande og lette i lufthavnene på De Kanariske Øer.

/ritzau/

Borja Suarez/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce