Annonce
Sønderborg

Mulig brand tvinger fly til sikkerhedslanding i Sønderborg

Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix
Et passagerfly med tre besætningsmedlemmer om bord har søndag foretaget en sikkerhedslanding i Sønderborg.

Søndag eftermiddag er et fly af typen Falcon 7x sikkerhedslandet i Sønderborg Lufthavn, der ligger nær byen Sønderborg.

Det oplyser Martin Puggaard, der er chef for den danske Havarikommission.

- Flyet skulle have været til Göteborg. Efter de tog afsted fra Sønderborg, får de indikationer på en motorbrand, siger han.

Puggaard tilføjer dog, at det endnu ikke er bekræftet, at der rent faktisk har været en motorbrand.

- Så vender de tilbage og lander i Sønderborg, siger han.

Om bord på flyet var tre besætningsmedlemmer, men ingen passagerer.

Politiet modtog meldingen om sikkerhedslandingen omkring klokken 16.30, fortæller Bjørn Pedersen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der kommer en melding fra 112 om et fly med tre besætningsmedlemmer, som skal lave en landing, siger han og tilføjer:

- Der står (i meldingen, red.), at der muligvis har været brand i en motor.

Vagtchefen forklarer, at sikkerhedslandingen tyder på, at besætningen på flyet har vurderet, at der er noget, der muligvis kunne gå galt.

- Så sikrer man, at der holder noget på jorden, siger han.

Hverken politiet eller Havarikommissionen har oplysninger om, at der skal være nogle tilskadekomne i forbindelse med sikkerhedslandingen.

Sønderborg Brand og Redning var på stedet, men den vagthavende henviser til politiet for yderligere informationer.

Det skal nu klarlægges, hvorvidt der var en motorbrand i flyet, eller om det var en falsk alarm, lyder det fra Havarikommissionen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce