Annonce
Sønderborg

Mulig brand tvinger fly til sikkerhedslanding i Sønderborg

Arkivfoto: Kim Haugaard/Scanpix
Et passagerfly med tre besætningsmedlemmer om bord har søndag foretaget en sikkerhedslanding i Sønderborg.

Søndag eftermiddag er et fly af typen Falcon 7x sikkerhedslandet i Sønderborg Lufthavn, der ligger nær byen Sønderborg.

Det oplyser Martin Puggaard, der er chef for den danske Havarikommission.

- Flyet skulle have været til Göteborg. Efter de tog afsted fra Sønderborg, får de indikationer på en motorbrand, siger han.

Puggaard tilføjer dog, at det endnu ikke er bekræftet, at der rent faktisk har været en motorbrand.

- Så vender de tilbage og lander i Sønderborg, siger han.

Om bord på flyet var tre besætningsmedlemmer, men ingen passagerer.

Politiet modtog meldingen om sikkerhedslandingen omkring klokken 16.30, fortæller Bjørn Pedersen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der kommer en melding fra 112 om et fly med tre besætningsmedlemmer, som skal lave en landing, siger han og tilføjer:

- Der står (i meldingen, red.), at der muligvis har været brand i en motor.

Vagtchefen forklarer, at sikkerhedslandingen tyder på, at besætningen på flyet har vurderet, at der er noget, der muligvis kunne gå galt.

- Så sikrer man, at der holder noget på jorden, siger han.

Hverken politiet eller Havarikommissionen har oplysninger om, at der skal være nogle tilskadekomne i forbindelse med sikkerhedslandingen.

Sønderborg Brand og Redning var på stedet, men den vagthavende henviser til politiet for yderligere informationer.

Det skal nu klarlægges, hvorvidt der var en motorbrand i flyet, eller om det var en falsk alarm, lyder det fra Havarikommissionen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce