Annonce
Rejser

Flybillet t/r til under 50 kroner

En returbillet til London kan nu fås helt ned til samme pris som en Lotto-kupon. Foto: Josepth Plotz/Wikimedia Commons

Prisen på flybilletter fortsætter med at sætte rekord på forskellige ruter fra Danmark. Det seneste pristjek foretaget af Travelmarket.dk gældende for afrejse i uge 24 (10.-16. juni) viser, at en returrejse fra Billund til Sydney i Australien kan gøres for 5369 kroner. Skal man til London i den pågældende uge, kunne en returbillet på dagen, tjekket foregik (fire uger før afrejse), fås til 49 kroner inklusive skatter og afgifter med afrejse fra København. Udgift til bagage kan komme oveni. I begge tilfælde har priserne aldrig været lavere uanset afrejsetidspunkt.

Ser man på afrejser specifikt i uge 24, er der også en lang række rekorder, for eksempel: Aarhus-Berlin t/r: 481 kroner. Billund-Prag t/r: 214 kroner. Billund-Wien t/r: 267 kroner. Billund-Dubai t/r: 1856 kroner. Billund-Los Angeles t/r: 2535 kroner. /thor

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce