Annonce
Esbjerg

Flydebro: En gammel drøm går i opfyldelse i Ribe

Sådan forestiller man sig, at den nye flydebro langs kammerslusen vil komme til at se ud, når den er færdig i løbet af 2021. Illustration
Næste år dukker en halv kilometer lang flydebro op ved kammerslusen. Esbjerg Kommune er indstillet på at fremrykke tilskuddet på 800.000 kroner, så arbejdet kan komme i gang.

Ribe: En efterhånden ti år gammel drøm er kun et par kommunale nik fra at gå i opfyldelse for Ribe Sejlklub.

Klubben blev ved det nyligt indgåede budgetforlig for 2021-2024 bevilget et tilskud på 800.000 kroner til etablering af en ny flydebro langs kammerslusen. Beløbet blev afsat som et rådighedsbeløb i 2024, men så længe kan man ikke vente på pengene.

- Vi har tilsagn om fondsmidler for godt 1,2 millioner kroner, men de skal realiseres i 2021, ellers vil de bortfalde. Derfor har vi bedt politikerne om at fremrykke vores kommunale tilskud, forklarer formand i Ribe Sejlklub, Bent Christensen.

Og det har politikerne nikket ja til, selv om beslutningen endnu ikke er officiel.

Dermed tyder alt på, at Ribe Sejlklub langt om længe kan få udskiftet de faldefærdige bådebroer langs kammerslusen.


Det er virkelig tiltrængt. De er slidte, utidssvarende og ikke handicapvenlige.

Bent Christensen


- Det er virkelig tiltrængt. De er slidte, utidssvarende og ikke handicapvenlige. Nu ser vi frem til at kunne realisere den drøm om en ny flydebro, som vi har arbejdet på i ti år, siger Bent Christensen.

Og forberedelserne er allerede startet.

- Vi købte sidste år 360 meter brugt bro fra Esbjerg Sejlklub, da den flyttede, og det har vi været i gang med at renovere. Planen er at genbruge omkring 100 meter af de nuværende broer, og så indkøber vi cirka 85 meter færdig bro, så vi kommer op på en samlet længde på cirka 540 meter og 2,5 meter i bredden, siger Bent Christensen.

Annonce

Løft

En ny flydebro vil betyde et stort løft for både klubben og området, mener formanden.

- Jeg håber og tror, at det vil blive lidt af et tilløbsstykke, både for sejlere og for gæster fra landsiden. Jeg synes også, det er rigtig vigtigt, at det giver bedre forhold for handicappede, så folk i kørestol også kan få glæde af det. Vi arbejder også på planer om et nyt fælleshus ved Kammerslusen, men det bliver for stor en mundfuld på en gang. Det kan vi måske tage hul på i slutningen af 2021. Som vestjyde vil jeg gerne lige have checken fra kommunen i hånden, inden vi fejrer det, men det ser rigtig godt ud, siger Bent Christensen.

De nuværende bådebroer er slidte og ikke spor handicapvenlige. Arkivfoto: Ole Maas.
Formand Bent Christensen glæder sig til at komme i gang med at sætte den nye flydebro op langs Kammerslusen. Arkivfoto: Ole Maas.
Ribe Sejlklub trænger til at få opdateret forholdene. Næste år kommer den længe ventede nye flydebro langs Kammerslusen. Ilustration

Flydebro

Ribe Sejlklub ønsker at opføre en cirka 540 meter lang og 2,5 meter bred flydebro langs kammerslusen i Ribe.

Det samlede budget lyder på godt 2,8 millioner kroner.

1,275 millioner kommer fra fondsmidler, klubben betaler selv 781.000 kroner, og de sidste 800.000 kroner kommer fra Esbjerg Kommune.

Ribe Sejlklub har anmodet om at få fremrykket tilskuddet fra kommunen fra 2024 til 2021, og det skal politikerne i Kultur & Fritidsudvalget tage stilling til på tirsdagens møde.

Indstillingen fra direktionen er at imødekomme anmodningen og fremrykke tilskuddet til 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce