Annonce
Aabenraa

Flydende haver er sat i stå: Storslået dansk-tysk havefestival bliver forsinket

Gendarmstien, Brundlund Slot, egns- og grænsemuseet Oldemorstoft og Store Okseø i Flensborg Fjord er  blandt de attraktioner i Aabenraa Kommune, der efter planerne skal indgå i den dansk-tyske havefestiavl Blumen bauen Brücke - Blomster bygger broer. Collage: JV-arkivfoto
Aktiviteter i den treårige dansk-tyske havefestival Blumen bauen Brücken skulle være gået i gang i år, men udskydes på grund af corona. Det får dog ikke betydning for aktiviteternes omfang, siger Aabenraa-politiker.

AABENRAA: Brundlund Slot, Genforeningsparken, Sønderhav og Store Okseø, egns- og grænsemuseet Oldemorstoft i Padborg, Gendarmstien og andre vandre- og cykelruter.

Blandt flere attraktioner i Aabenraa Kommune står disse til at komme i spil i den dansk-tyske havefestival ”Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer”, som har været under planlægning i et par år, og som sidste år fik tilsagn om 14 millioner kroner i støtte i EU-interregmidler.

Men ligesom så meget andet er planlægningen af festivalen blevet ramt af nedlukningen på grund af corona. Dermed vil aktiviteterne, der skulle være begyndt i år og løbe til og med 2022, blive udskudt.

Annonce

På sit seneste møde fik byrådets vækstudvalg for land og by en status på projektet.

- Det bliver forsinket, men det får ikke betydning for økonomien eller aktiviteterne. Vi glæder os meget til at se, hvad det udvikler sig til, siger udvalgsformanden, Philip Tietje (V).

Projektleder ansættes nu

I projektet, der er et partnerskab mellem Flensborg by, Glücksburg by Sønderborg og Aabenraa kommuner og deres tilhørende turismeorganisationer, arbejdes med aktiviteter som flydende haver, en dansk-tysk slots- og haverute samt cykel- og vandreruter.

Dansk-tysk havefestival

"Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer. Eine grensüberschreitende Gartenschau” er en dansk-tysk festival, der skulle løbe i 2020-2022.

Partnerne i projektet er Stadt Flensburg (lead partner), Sønderborg Kommune, Destination Sønderjylland, Tourismus Agentur Flensburger Förde, Stadt Glücksburg og Aabenraa Kommune

Projektet har et samlet støtteberettiget budget på 2.452.250 euro (godt 18 mio. kr.) , hvoraf 75 procent (ca. 14 mio. kr. ) bliver finansieret af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling

I budgetperioden 2020-2022 har Aabenraa Kommune afsat 1.572.000 kr. til projektet

Men endnu mangler projektorganisationen at komme på plads. Flensborg, som er lead partner, slog projektlederstillingen op i februar, men ansættelsesprocessen blev ramt af coronanedlukningen og er derfor først nu ved at blive gennemført.

- Vi forventer, at vi kan begynde at melde ud om programpunkterne i efteråret, siger Julia Henriette Schatte, der Aabenraa Kommunes medarbejder på projektet.

Ligeledes ventes kommunikationskonceptet med hjemmeside, der skulle være gået i luften her midt i 2020, at være klar i løbet af efteråret eller vinteren.

Annonce

Ponton-løsning søges

De flydende haver, der skal anlægges på pontoner og skulle vises i Flensborg allerede i år, og i Sønderborg og Aabenraa næste år, er også ramt af forsinkelse. Men det skyldes, at virksomheden, der skulle bygge pontonerne, er sprunget fra, og andre firmaer har vist sig at være væsentligt dyrere. Derfor leder projektpartnerne nu efter alternativer, eventuelt i form af brugte pontoner.

Endelig var der planlagt en stor kick off-konference til august. Men den kan ikke afvikles på grund af restriktionerne mod corona, og projektpartnerne overvejer nu, hvordan man kan gennemføre konferencen og andre aktiviteter med involvering af borgere og lokale aktører, hvis corona stadig spænder ben i efteråret.


Det bliver forsinket, men det får ikke betydning for økonomien eller aktiviteterne. Vi glæder os meget til at se, hvad det udvikler sig til.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by


Annonce
Sydjylland For abonnenter

Serie-kriminel blev ejer og direktør af konkursramt motorkontor: Så forsvandt millionbeløb ud af kontoen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Live: SønderjyskE møder AGF i bundbrag

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Aabenraa

Næstformand forstår det ikke: Nu flyttes børn fra omstridt specialskole

Nordtyskland

Derfor bliver forbundsdagen danskere, end du tror: SSW er nemlig ikke alene

Kolding For abonnenter

Bil bragede ind i Freddie og Marlenes hus: Nu risikerer de, at deres hus braser sammen

Danmark For abonnenter

Det danske mindretal er braget ind i det tyske parlament: Har fået 55.330 stemmer og overgået alle forventninger

Sydjylland

Bomberyddere sendt til Kruså: Brand i krudt og kemikalier

Kolding

Se video med sygeplejerske Sara Zamzam: Derfor forlod vi arbejdet i dag

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Debat For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om det danske mindretals valgtriumf i Tyskland

Billund For abonnenter

Tesfaye mødte Osama, Bashir og Mahmoud: Sådan kom syriske flygtninge i arbejde på en virksomhed, hvor der er brug for dem

Haderslev

Lyt med: It-svindlere rammer igen og igen det samme telefonnummer

Annonce