Annonce
Tarm

Flydtkjær får nye ordførerskaber: Skal tale 2+1-vej og turisme

Dennis Flydtkjær skal i gang med at læse op på nye politik-områder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
DF-folketingsmedlemmet valgt i Vestjyllands Storkreds har fået flere ordførerskaber og glæder sig til at kunne skubbe på 2+1-vejen og hjælpe turismen.

Ringkøbing-Skjern: Dansk Folkeparti måtte sige farvel til 21 folketingsmedlemmer ved valget i juni, så de resterende 16 får flere opgaver. Og Dennis Flydtkjær, der fik femteflest personlige stemmer i Ringkøbingkredsen, nemlig 1687, må påtage sig flere ordførerskaber.

Han beholder skatte-ordførerskabet og bliver nu også DFs talsmand på områderne it og tele, turisme, udviklingsbistand og færdsel.

- Jeg får plads i transportudvalget, hvilket gør, at jeg lettere kan følge 2+1-vejen til dørs. Regeringen har sagt, at aftalen om investering i infrastruktur frem til 2030 skal genforhandles, så derfor skal jeg og alle lokale kræfter igen i gang med et lobbyarbejde for 2+1-vejen, siger Dennis Flydtkjær.

Han er glad for at have fået turismeordførerskabet, da erhvervet er et af de vigtigste i Ringkøbing-Skjern.

- Der er mange lokale aktører inden for turismen, jeg kan spille bold opad og omvendt. Og fordi erhvervet er så vigtigt, at vi får udvidet rammevilkårene, så der fortsat kan skabes arbejdspladser og tjenes penge, siger Flydtkjær.

It- og teleområdet har han haft før, og han ser frem til igen at arbejde for en bedre bredbåndsdækning i landdistrikterne.

Som DFs nye ordfører på udviklingsbistand vil han arbejde for, at hjælpen fra Danmark havner i lande, hvor de gør mest gavn og gerne til de lande, der vil samarbejde om at tage deres borgere tilbage.

Ordførerskaberne har DF fordelt på partiets sommergruppemøde, som foregår i Rebild.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce