Annonce
Tarm

Flydtkjær krydser fingre efter vælgerlussing

Dennis Flydtkjær satser på, at Dansk Folkepartis ene mandat går til ham. Foto: Mads Dalegaard
Folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF) mistede halvdelen af sine personlige stemmer i Ringkøbing-Skjern, men håber fortsat på, at han er valgt.

Ringkøbing-Skjern: Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær fik ikke sovet ret meget natten efter, partiet løb ind i en regulær vælgerlussing.

Dansk Folkeparti blev halveret. Det samme gjorde Flydtkjærs personlige stemmer i Ringkøbing-Skjern, hvor han kun fik 1687 personlige stemmer denne gang. Partiet får kun et enkelt mandat i Vestjyllands Storkreds.

- Jeg kan heldigvis se, at mit personlige valg er gået fornuftigt i både Herningkredsene og Ikast, så jeg er forsigtig optimist og krydser fingre for, at mandatet går til mig, siger Dennis Flydtkjær.

Fra formiddagen holdt han derfor et skarpt øje med valgresultaterne for Viborg, hvor hans nærmeste konkurrent Christian Langballe er opstillet.

Hvis det lykkes for Dennis Flydtkjær at få flest stemmer i Vestjyllands Storkreds, så kan han se frem til en noget anderledes hverdag på Christiansborg. Gruppen er nemlig reduceret fra 37 medlemmer til 16.

- Det er en barsk omgang at miste mere end halvdelen af sine kolleger på én gang, lyder det fra Dennis Flydtkjær.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce