Annonce
Tønder

Flygtede fra fængsel: Flugtfange fra Renbæk anholdt i København

En 36-årig indsat stak af fra statsfængslet i Renbæk og blev anholdt igen i København. Arkivfoto

En 36-årig mand flygtede natten til mandag fra fængslet i Renbæk, og stak af i en stjålet bil. Han nåede langt væk, men er nu anholdt i København.

Opdatering: Københavns Politi kan nu afkræfte den første melding fra Syd- og Sønderjyllands Politi om, at den 36-årige flugtfange skulle være anholdt for et røveri. Dette passer ikke - men manden er anholdt i Valby.

RENBÆK/VALBY: Syd- og Sønderjyllands Politi fik mandag afsluttet jagten på en flugtfange fra fængslet i Renbæk. Men faktisk var ordensmagten ikke frygteligt meget i tvivl om, hvor de skulle lede, for flugtfangen stjal nemlig en bil ved fængslet - og flugtbilen havde sporingsudstyr installeret, fortæller politikommissær Thomas Berg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Flugten begyndte natten til mandag klokken cirka 03.00, hvor flugtfangen, en 36-årig mand, afmonterede et vindue i fængslet og kravlede ud. Umiddelbart udenfor fængselsmurene fik han brudt en bil op og startet den, hvorefter han kørte østover - nærmere betegnet til København.

Man ved, at han kørte fra Renbæk omkring klokken 03, for her registrerede sporingssystemet i bilen for første gang, at den kørte.

Fangen nåede helt til hovedstadsområdet i den stjålne bil. Her skred Københavns Politi klokken 08.36 til anholdelse af den 36-årige på en Q8 tankstation på Folehaven i Valby, oplyser pressetalsmand Riad Tolba fra Københavns Politi. Manden blev bemærket ved tankstationen, og da man i forvejen kunne følge flugtbilen med sporingsudstyret, blev han fundet her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];