Annonce
Nordtyskland

Flygtninge fra udbrændt lejr er velkomne syd for grænsen

Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, tilbyder ophold til flygtninge fra den nedbrændte lejr på Lesbos i Grækenland.
Annonce

KIEL: Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther fra det konservative CDU vil modtage flygtninge, der der er berørt af storbranden i en lejr i Moria på den græske ø Lesbos.

- Som land er vi klar til specielt at tage imod flygtningefamilier med små børn. Men vi er nødt til at have ens forudsætninger i hele forbundsrepublikken. Det har vi også meddelt den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, forklarer Daniel Günther.

En talsmand for det tyske indenrigsministerium meddelte onsdag, at Horst Seehofer afviser ændringer i de nuværende regler og lade flygtningene rejse ind i Tyskland.

Flytningelejren i Moria blev næsten fuldstændig ødelagt, da der udbrød en storbrand natten til onsdag. Alt tyder på, at branden var påsat. I lejren boede der flere end 12.000 flygtninge, selvom stedet maksimalt var beregnet til 3000.

- Billederne fra Moria gør indtryk. Derfor vil vi også hjælpe. Naturligvis skal vi tilstræbe en europæisk løsning. Men jeg ser det som vores humanitære pligt at handle hurtigst mulig, forklarer Slesvig-Holstens regeringschef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce