Annonce
112

Flying Superkids starter efterårsturnéen i Skærbæk

Flying Superkids vender endnu engang tilbage til Skærbæk. Det sker den 11. oktober, når deres efterårsturné skydes i gang i Skærbækcenteret. PR-Foto.
Skærbækcentret bliver første stop for Flying Superkids, når de til oktober begynder en ny turné i Danmark.

Skærbæk: Til efteråret drager Flying Superkids endnu engang på turné rundt i landet. Denne gang kan det første show opleves i Skærbæk. Det sker den 11. oktober kl. 18, hvor gymnastiktruppen lægger vejen forbi Skærbækcentret.

Det er ikke første gang, at Flying Superkids besøger Skærbæk, og de glæder sig til igen at besøge byen.

- Det er altid en god oplevelse at komme til Skærbækcenteret. Vi har et fuldstændigt fantastisk samarbejde. De har nogle helt fantastiske faciliteter, og børnene nyder det virkeligt. Men det fedeste er i virkeligheden de menneskelige oplevelser. Det er nogle utroligt søde og dygtige mennesker der arbejder der, som gør noget ud af, at vi kommer. Det er bare fedt, lyder det fra træner hos Flying Superkids, Lars Godbersen.

Annonce

Flying Superkids' turné

Flying Superkids har premiere på deres efterårsturné i Skærbæk den 11. oktober. I løbet af turnéen, som er fordelt over fire weekender i oktober og november, når gymnasterne at besøge 15 byer rundt omkring i hele landet.

Billetsalget til forestillingen i Skærbæk starter tirsdag den 20. august på www.flyingsuperkids.com.

Nye tricks

Til showet den 11. oktober vil man ifølge Lars Godbersen kunne opleve den klassiske blanding af vilde spring, dans, sang og musik. Men de har også et par helt nye tricks i ærmet. I år har de nemlig bygget nogle store og nye springkonstruktioner. Blandt andet en fire meter høj jernkonstruktion, som danner ramme om en række forskellige spring.

- Det bliver noget med nogle opspringspunkter, noget som børnene springer over og igennem. Så vi ligesom genopfinder vejrmøllen igen, kan man sige. Det er jo både en af vores største udfordringer, men også sjoveste opgaver, at genopfinde og gentænke den visuelle oplevelse, fortæller Lars Godbersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce