Annonce
Tønder

Flying Tiger lukker - har opsagt lejemålet i Tønder

Flying Tiger har opsagt lejemålet i Storegade i Tønder. Men om det betyder, at butikken er på vej helt ud af byen, er usikkert. Foto: Martin Franciere
Forretningen Flying Tiger i Tønders gågade har opsagt lejemålet. JydskeVestkysten erfarer, at også butikkerne i Aabenraa og Ribe lukker.
Annonce

TØNDER: Den populære butik i Tønders gågade, Flying Tiger - der sælger alt fra kolde is til kinabøger, sivhatte og briller - er på vej væk. I hvert fald fra den nuværende beliggenhed.

Den administrerende direktør for Flying Tinger, Martin Jermiin, skriver i en mail til JydskeVestkysten, at kæden løbende vurderer butikkernes lønsomhed. Derfor står 13 butikker i Danmark til en lukning.

Annonce

Rentable butikker

"Det er helt korrekt, at vi frem mod 2021 kommer til at justere antallet af vores butikker. Baggrunden er, at vi har haft en massiv international vækst, hvor vi i nogle år åbnede en ny butik hver tredje dag. Den meget aggressive vækstplan satte vi i 2019 på pause for lige at få pusten og opbygge stærkere, sundere og mere rentable butikker", skriver Martin i Jermiin i mailen og fortsætter:

"Vi evaluerer og justerer som enhver anden ansvarlig retailer, løbende vores butikslokationer i hele verden. Det betyder også, at vi løbende vurderer, om der kunne være nye attraktive lokationer for os – også i Danmark. I Danmark har vi over længere tid haft en række butikslejemål under luppen – og har besluttet at lukke i alt 13 butikker, som ikke er eller har været lønsomme. Disse butikker er blevet informeret om, at de i løbet af 2020 og 2021 må lukke".


Jeg har hørt, at Flying Tiger har opsagt lejemålet i Tønder, men det er ikke min opfattelse, at Flying Tiger flytter fra byen.

Stephan Scheelke, citychef


Men bare fordi Flying Tiger lukker den nuværende butik i Tønder betyder det ikke, at butikken forlader byen.

Annonce

Opsagt lejemål

Citychef Stephan Scheelke fortæller, at det er en "fejlantagelse" at konkludere, at en opsigelse af et lejemål er det samme som, at butikken flytter ud af byen.

- Jeg har hørt, at Flying Tiger har opsagt lejemålet i Tønder, men det er ikke min opfattelse, at Flying Tiger flytter fra byen, siger citychefen, der naturligvis vil være ked af det, hvis det virkelig viser sig, at butikskæden forlader marskens hovedstad.

- Det er altid ærgerligt, når en butik lukker. Der findes allerede lukkede butikslokaler i Tønders gågade, og det ville være en ekstra opgave at skulle udfylde endnu et tomt lokale, siger Stephan Scheelke, der netop i foråret blev ansat for at sikre liv i Tønder og kommunens øvrige centerbyer.

Flying Tiger, Storegade Tønder

JydskeVestkysten erfarer fra Flying Tigers butikschef i Ribe, Eva Bendorff, at også kædens butikker i Ribe og Aabenraa står foran en lukning.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Flying Tigers butikschef i Tønder, Christina Jørgensen, ligesom butikkens øvrige personale heller ikke vil kommentere den forestående lukning af butikken i Storegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce