Annonce
Erhverv

Flykonkurs: Kurator undrer sig over kreditors ønske om kuratorvalg

Primera Air skylder Comwell Hvide Hus Aalborg 180.000 kroner. Det er meget lidt ud af de i alt 913 millioner kroner, som det krakkede flyselskab i alt skylder væk. Arkivfoto

Der er meget få penge tilbage i Primera Airs konkursbo, og dermed ingen penge tilbage til det krakkede flyselskabs kreditorer. Derfor undrer det kurator, at en af Primera Airs små kreditorer har begæret kuratorvalg.

Konkurs: Det er langtfra ualmindeligt i konkurssager, at kreditorer ønsker at få valgt en anden kurator end den, skifteretten har udpeget til at starte med.

Men at ønsket kommer fra en kreditor, der har relativt få penge til gode, er et mere sjældent fænomen.

Derfor undrer det kurator i det krakkede flyselskab Primera Airs konkursbo, at kreditoren Comwell Hvide Hus Aalborg har begæret kuratorvalg. Comwell Hvide Hus i Aalborg har ifølge retsbogen krav på 180.000 kroner. Det er et meget lille beløb i forhold til de anslået 913 millioner kroner, som Primera Air i alt skylder væk til over 500 kreditorer.

- Der er ikke penge til kreditoren i konkursboet, så jeg kan ikke forstå, hvad der sker, siger Morten Hans Jakobsen og fortæller, at Comwell Hvide Hus Aalborg end ikke har anmeldt sit krav til kuratorerne.

Annonce

Primera Airs konkurs


  • 1. maj 2017 fremlægger Primera Air et regnskab fyldt med røde tal.
  • 1. oktober 2018 meddeler selskabets bestyrelse, at virksomheden indstiller flyvningerne fra midnat og indgiver en konkursbegæring. Begrundelsen er bl.a. store udgifter til leasing af fly.
  • Dagen efter ændrer Primera Air Scandinavia navn til PAS A/S.
  • 8. oktober oplyser kuratorerne, at "der er bemærkelsesværdigt færre kontanter til rådighed i Primera Air, end hvis man sammenligner med andre flykonkurser".
  • 10. oktober står en tidligere ansat frem i avisen Danmark og fortæller om kritisable arbejdsforhold i flyselskabet, hvor han var pilot.
  • Nu viser det sig, at der er 250.000 kroner tilbage på Primera Airs bankkonto, selv om selskabet selv har oplyst skifteretten, at der står 5,1 millioner kroner.
  • Ifølge retsbogen skylder Primera Air 913 millioner kroner til over 500 kreditorer.

Sidst i køen

Ifølge Morten Hans Jakobsen har boet efter Primera Air kun 250.000 kroner tilbage i banken, og Comwell Hvide Hus Aalborg står langt nede på listen over kreditorer, der skal betales. De er en såkaldt simpel kreditor.

- Først skal de priviligerede krav dækkes. Det er blandt andet løn til medarbejdere og omkostninger til konkursbehandlingen. Derefter kommer de simple kreditorer, der har almindelige kontraktkrav, forklarer han.

Morten Hans Jakobsen ved ikke, hvorfor Comwell Hvide Hus Aalborg har begæret kuratorvalg, for han har ikke kunnet få fat hotellets advokat, Anders Hvidberg Plum. Morten Hans Jakobsen gætter dog på, at advokaten ikke er klar over, hvor få penge der er tilbage i boet.

- Det undrer mig også, at han ikke har ringet og spurgt.

Kuratorvalget skal finde sted onsdag i skifteretten ved Sø- og Handelsretten, men Morten Hans Jakobsen regner ikke med, at andre advokater ønsker at overtage behandlingen af konkursboet.

- Lige nu arbejder vi gratis, fordi der ikke er penge i boet. Jeg tænker ikke, at andre advokater er interesserede i at arbejde uden at få betaling, siger han.

Det er ikke lykkedes avisen Danmark at få fat i Comwell Hvide Hus Aalborgs advokat, Anders Hvidberg Plum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Ugen i billeder: Så du det?

Annonce