Annonce
Esbjerg

Flyruten Esbjerg-København lukker efter blot fire uger

Ruten mellem Esbjerg og København blev indviet med rød løber den 2. marts. Den lukker dog igen allerede den 30. marts.

Den 2. marts blev flyruten mellem Esbjerg og København indviet med rød løber og hele pivtøjet i Esbjerg Lufthavn. Men glæden varede kort.

Bestyrelsen for Es-Air A/S har netop meddelt, at de indstiller flyruten med virkning fra mandag den 30. marts.

Selskabet oplyser, at det ikke er lykkedes at mobilisere tilstrækkelig interesse for ruten fra primært det sydvestjyske erhvervsliv.

- Vi havde troet og håbet på at vi kunne skabe en væsentligt større lokal interesse for ruten end tilfældet har været, oplyser administrerende direktør Mikael Marstal i en pressemeddelelse.

Han oplyser samtidig, at de vurderinger af passagertallet som ruten er baseret på, har været for optimistiske. Samtidig har det vist sig at være vanskeligere end forudsat at få lavet de fornødne aftaler om gennemcheckning af bagage mv.

- Vi har valgt at stoppe nu, mens vi stadig kan svare enhver sit. Men vi kan også se, at flyvningen ikke økonomisk kan hænge sammen indenfor kort tid, siger Mikael Marstal.

- Vi takker vores samarbejdspartnere, Esbjerg Lufthavn og Jet Time A/S, for et godt samarbejde både op til starten og i de forløbne tre uger. Og ikke mindst takker vi de passagerer, der valgte at bakke os op. Vi er virkelig kede af, at projektet skal stoppe allerede nu, slutter han.

De berørte passagerer får direkte besked. Alle kunder med ubrugte billetter får fuld refusion.

JydskeVestkysten følger op på sagen...

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce