Annonce
Nordtyskland

Flystrejke i Hamborg bliver udvidet

Strejken er en udløber af en bitter strid mellem Lufthansa og kabinepersonalets fagforening, Ufo. Foto: Lufthansa.

HAMBORG: Kabinepersonalet hos to af Lufthansas datterselskaber med base i Hamborgs lufthavn gjorde søndag morgen alvor af deres trusler og nedlagde arbejdet. Til gengæld droppede personalets fagforening, Ufo, en planlagt strejke mod selve Lufthansa, efter virksomheden tilbød en lønstigning på to procent.

Ufo har imidlertid på anden vis udvidet strejken. Oprindelig ville de strejkende gå i arbejde igen søndag formiddag klokken 11. Nu er strejken udvidet til midnat.

I Hamborg bliver 12 afgange og 12 ankomster aflyst på grund af strejken. Berørt er selskabet Eurowings.

Arbejdsnedlæggelsen i Hamborg er en del af en strejke, der har ramt Lufthansas datterselskaber i hele Tyskland. Formelt handler det om en lønkamp, men bag det gemmer sig en længere strid mellem flyselskabet og fagforeningen.

Internt i ledelsen af Ufo har der været ballade. På den baggrund anser Lufthansa ikke fagforeningens top som forhandlingsberettiget og vil tage retslige skridt for at fratage Ufo retten til at indgå overenskomster.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce