Annonce
Aabenraa

Flytning af hjemmehjælpere koster en million ekstra

Der er ikke parkeringspladser nok i Nygade-området. Derfor skal kommunen betale en million kroner til parkeringsfonden. Foto: Timo Battefeld
Aabenraa Kommune skal betale en million kroner til sin egen parkeringsfond, når hjemmeplejen flytter til Nygade. Dermed går der ti år, inden flytningen har tjent sig hjem.

Aabenraa: Det kommer til at koste kommunen en million ekstra, når 120 medarbejdere fra hjemme- og sygeplejen i Aabenraa skal skifte arbejdssted sidst på året eller i begyndelsen af 2020. Der skal nemlig også indbetales penge til kommunens egen parkeringsfond.

De flytter fra lejede lokaler på H.P. Hanssensgade til kommunens egen bygning i Nygade, der tidligere husede 10. Aabenraa og ungdomsskolen.

Dermed sparer kommunen en million kroner i husleje om året. Men det vil til gengæld koste ni millioner at bygge om i Nygade og dertil kommer en million, som skal lægges over i parkeringsfonden. Dermed gå der ti år, inden flytningen af hjemmeplejen har tjent sig hjem.

Både offentlige og private virksomheder i Aabenraas midtby skal betale ind til parkeringsfonden, når der ikke er parkeringsplads nok på deres egen grund til alle medarbejdere.

Annonce

49 pladser mangler

AABENRAA: I forhold til antallet af medarbejdere mangler hjemme- og sygeplejen 49 parkerignspladser i Nygade-området. For hver plads, der ikke findes på egen grund, skal der betales 21.034 kroner til parkeringsfonden.

Det betyder, at kommunen skal af med i alt 1.034.000 kroner til fonden.

Penge til p-pladser

Parkeringsfondens penge kommer i spil, når kommunen anlægger nye parkeringspladser i byen.

- Reglerne gælder for os, som for alle andre, understreger formanden for teknisk udvalg, Arne Leyh Petersen (DF).

Udvalget har netop nikke ja til at den ekstra million hentes på en konto, som udvalget har til infrastrukturomkostninger ved nybyggeri.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce