Annonce
forside

Flytning af hjemmeplejen er en rigtig dårlig idé

Læserbrev: Philip Tietje (V) siger - som modargument for ikke at diskutere videre - i den verserende debat om at flytte hjemmeplejen til Nygadeområdet, at man ikke har en finansieringsplan for et Musikkens Hus. Nu handler debatten desværre ikke om dette Musikkens hus eller ej.

Debatten handler om, at der er truffet en rigtig, rigtig dårlig beslutning, fordi man har et problem med hjemmeplejen. Og de, der har truffet beslutningen, kommer tilsyneladende meget sjældent i området.

Beslutningen vil ramme:

De mange hundrede studerende, der hver dag går igennem området mindst to gange.

Børnehavebørnene.

Turisterne, som der faktisk er en del af. Og de går ude på vejen og ser sig ikke for, for de skal fotografere. Alle andre går faktisk også ude på vejen, for de fleste fortove er for smalle til, at man kan gå på dem.

Vores bygningsarv. Den gamle bymidte i Aabenraa, som virkelig er unik. Den har potentiale og har ikke brug for mere trafik. For nylig holdt Byhistorisk Forening et møde, hvor også flere byrødder deltog, om netop dette. Der var inviteret oplægsholdere fra Ribe, hvor de også har en unik bykerne.

Beboerne i området.

Desuden kan man ikke komme uden om de dårlige tilkørelsesforhold til stedet og mangel på parkeringspladser. Enhver, der har sneglet sig op ad Persillegade eller Wollesgyde bagom Royal og AOF eller op ad Nygade, ved hvor kringlet det er.

Og den million, man kan spare? Den skal man nok bruge flere gange på hovsaløsninger, fordi man ikke har tænkt sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce