Annonce
Aabenraa

Flytning af specialskole: Kørsel bliver 1,6 millioner kroner dyrere

Det var svært at forudsige, hvad det ville koste ekstra at fragte eleverne til og fra Fjordskolen i Kruså. Nu reguleres stigningen op til 1,6 millioner kroner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der var i første omgang budgetteret med, at flytningen af Fjordskolen til Kruså ville betyde en øget udgift til kørsel på 900.000 kroner, men nye beregninger viser, at det beløb kan blive 700.000 kroner højere.

Aabenraa: 700.000 kroner. Så mange penge ekstra skal der findes i budgettet til kørslen med Fjordskolen-elever. Det var forventet, at kørslen ville blive 900.000 kroner dyrere efter flytningen til Kruså, men nu har forvaltningen bedt politikerne om at finde i alt 1,6 millioner kroner ekstra til formålet under de igangværende budgetforhandlinger.

- Det, man lavede beregningerne på baggrund af, da man udbød kørslen, var jo det kendskab, man havde til elevantal og elevernes bopæl på det tidspunkt. Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med, siger Kirsten Nørgård Christensen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Vi ved jo heller ikke, hvor meget dyrere det var blevet, hvis skolen stadig lå i Aabenraa, så det er ikke så ligetil at sammenligne, mener hun.

Budskabet fra Chriss Mailandt-Poulsen, direktør for børn og skole, er da også, at det er ganske udramatisk. Det var forventet, at det ville blive cirka en million kroner dyrere med kørslen til og fra Fjordskolen, fortæller han, men det var ud fra de børn og adresser, der var i spil på det tidspunkt.

- Kørslen til Fjordskolen ændrer sig hele tiden, fordi der kommer nye børn til, andre går ud, nogle bliver visiteret til mere kørsel, andre bliver visiteret til mindre kørsel, siger direktøren.

Annonce

Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med.

Kirsten Nørgård Christensen (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Opdateret udgift

Nu har man så forsøgt at ramme en mere nøjagtig prissætning ud fra den viden, den første måned med kørsel til skolen i Kruså har bibragt.

- Vores bedste bud, efter beregninger på baggrund af den første måneds kørsel, er, at det vil blive cirka 1,6 millioner kroner dyrere. Men det er stadig med forbehold, forklarer Chriss Mailandt-Poulsen.

Der bliver formentlig også en formssag at finde de ekstra penge i budgettet. Socialdemokraterne er nogenlunde på linje med Venstre.

- Jeg synes, det er en voldsom stigning, men vi vidste jo, der ville komme en stigning i forbindelse med flytningen til Kruså. Det er klart, at afstanden, antallet af elever og antallet af solokørsler betyder noget. Det er formentlig en kombination af de tre ting, som medfører en fremtidig årlig merudgift på 1,6 millioner kroner, siger Povl Kylling Petersen (S), der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

- Skolen ligger, hvor den ligger, og selvfølgelig skal vi bevilge de penge, det koster at få eleverne transporteret. Så er den ikke længere for mig, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce