Annonce
Aabenraa

Flytning af specialskole: Kørsel bliver 1,6 millioner kroner dyrere

Det var svært at forudsige, hvad det ville koste ekstra at fragte eleverne til og fra Fjordskolen i Kruså. Nu reguleres stigningen op til 1,6 millioner kroner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der var i første omgang budgetteret med, at flytningen af Fjordskolen til Kruså ville betyde en øget udgift til kørsel på 900.000 kroner, men nye beregninger viser, at det beløb kan blive 700.000 kroner højere.

Aabenraa: 700.000 kroner. Så mange penge ekstra skal der findes i budgettet til kørslen med Fjordskolen-elever. Det var forventet, at kørslen ville blive 900.000 kroner dyrere efter flytningen til Kruså, men nu har forvaltningen bedt politikerne om at finde i alt 1,6 millioner kroner ekstra til formålet under de igangværende budgetforhandlinger.

- Det, man lavede beregningerne på baggrund af, da man udbød kørslen, var jo det kendskab, man havde til elevantal og elevernes bopæl på det tidspunkt. Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med, siger Kirsten Nørgård Christensen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Vi ved jo heller ikke, hvor meget dyrere det var blevet, hvis skolen stadig lå i Aabenraa, så det er ikke så ligetil at sammenligne, mener hun.

Budskabet fra Chriss Mailandt-Poulsen, direktør for børn og skole, er da også, at det er ganske udramatisk. Det var forventet, at det ville blive cirka en million kroner dyrere med kørslen til og fra Fjordskolen, fortæller han, men det var ud fra de børn og adresser, der var i spil på det tidspunkt.

- Kørslen til Fjordskolen ændrer sig hele tiden, fordi der kommer nye børn til, andre går ud, nogle bliver visiteret til mere kørsel, andre bliver visiteret til mindre kørsel, siger direktøren.

Annonce

Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med.

Kirsten Nørgård Christensen (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Opdateret udgift

Nu har man så forsøgt at ramme en mere nøjagtig prissætning ud fra den viden, den første måned med kørsel til skolen i Kruså har bibragt.

- Vores bedste bud, efter beregninger på baggrund af den første måneds kørsel, er, at det vil blive cirka 1,6 millioner kroner dyrere. Men det er stadig med forbehold, forklarer Chriss Mailandt-Poulsen.

Der bliver formentlig også en formssag at finde de ekstra penge i budgettet. Socialdemokraterne er nogenlunde på linje med Venstre.

- Jeg synes, det er en voldsom stigning, men vi vidste jo, der ville komme en stigning i forbindelse med flytningen til Kruså. Det er klart, at afstanden, antallet af elever og antallet af solokørsler betyder noget. Det er formentlig en kombination af de tre ting, som medfører en fremtidig årlig merudgift på 1,6 millioner kroner, siger Povl Kylling Petersen (S), der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

- Skolen ligger, hvor den ligger, og selvfølgelig skal vi bevilge de penge, det koster at få eleverne transporteret. Så er den ikke længere for mig, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce