Annonce
Aabenraa

Flytning af specialskole: Kørsel bliver 1,6 millioner kroner dyrere

Det var svært at forudsige, hvad det ville koste ekstra at fragte eleverne til og fra Fjordskolen i Kruså. Nu reguleres stigningen op til 1,6 millioner kroner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der var i første omgang budgetteret med, at flytningen af Fjordskolen til Kruså ville betyde en øget udgift til kørsel på 900.000 kroner, men nye beregninger viser, at det beløb kan blive 700.000 kroner højere.
Annonce

Aabenraa: 700.000 kroner. Så mange penge ekstra skal der findes i budgettet til kørslen med Fjordskolen-elever. Det var forventet, at kørslen ville blive 900.000 kroner dyrere efter flytningen til Kruså, men nu har forvaltningen bedt politikerne om at finde i alt 1,6 millioner kroner ekstra til formålet under de igangværende budgetforhandlinger.

- Det, man lavede beregningerne på baggrund af, da man udbød kørslen, var jo det kendskab, man havde til elevantal og elevernes bopæl på det tidspunkt. Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med, siger Kirsten Nørgård Christensen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

- Vi ved jo heller ikke, hvor meget dyrere det var blevet, hvis skolen stadig lå i Aabenraa, så det er ikke så ligetil at sammenligne, mener hun.

Budskabet fra Chriss Mailandt-Poulsen, direktør for børn og skole, er da også, at det er ganske udramatisk. Det var forventet, at det ville blive cirka en million kroner dyrere med kørslen til og fra Fjordskolen, fortæller han, men det var ud fra de børn og adresser, der var i spil på det tidspunkt.

- Kørslen til Fjordskolen ændrer sig hele tiden, fordi der kommer nye børn til, andre går ud, nogle bliver visiteret til mere kørsel, andre bliver visiteret til mindre kørsel, siger direktøren.

Vi vidste, at kørslen ville blive dyrere, så det har jeg intet problem med.

Kirsten Nørgård Christensen (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

Opdateret udgift

Nu har man så forsøgt at ramme en mere nøjagtig prissætning ud fra den viden, den første måned med kørsel til skolen i Kruså har bibragt.

- Vores bedste bud, efter beregninger på baggrund af den første måneds kørsel, er, at det vil blive cirka 1,6 millioner kroner dyrere. Men det er stadig med forbehold, forklarer Chriss Mailandt-Poulsen.

Der bliver formentlig også en formssag at finde de ekstra penge i budgettet. Socialdemokraterne er nogenlunde på linje med Venstre.

- Jeg synes, det er en voldsom stigning, men vi vidste jo, der ville komme en stigning i forbindelse med flytningen til Kruså. Det er klart, at afstanden, antallet af elever og antallet af solokørsler betyder noget. Det er formentlig en kombination af de tre ting, som medfører en fremtidig årlig merudgift på 1,6 millioner kroner, siger Povl Kylling Petersen (S), der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

- Skolen ligger, hvor den ligger, og selvfølgelig skal vi bevilge de penge, det koster at få eleverne transporteret. Så er den ikke længere for mig, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce