Annonce
Kolding

Flytning af stor Kolding-skole bliver et år forsinket: Må vente på milliondyr renovering af nedlagt skole

Her i midtbyen, hvor Kolding Realskole ligger i dag, har skolen ikke mulighed for at udvide. Faktisk har skolen været nødt til at etablere SFO i lokaler ved siden af Kolding Stadion. Foto: Lotte Højstrøm
Den planlagte flytning af Kolding Realskole til den gamle Dyrehaveskole bliver forsinket et år, da den omfattende ombygning og renovering af de tidligere skolebygninger på Dyrehavevej kommer til at tage ekstra tid.

Kolding: Det bliver formentlig først i august 2024, at de cirka 950 elever på Kolding Realskole skal til at gå i skole på Dyrehavevej i stedet for på Vesterbrogade lige midt i Kolding, hvor skolen i dag ligger.

Planerne om at flytte Koldings største privatskole fra de næsten historiske men efterhånden trange lokaler i midtbyen har været længe undervejs, og det står nu klart, at det ikke som håbet bliver i august 2023, de nye skolebygninger på Dyrehavevej kan tages i brug, men derimod først i august 2024.

Det oplyser formanden for Kolding Realskoles bestyrelse Per Stabel, der forklarer, at skolens byggerådgivere har slået fast, at det er nødvendigt at skubbe tidsplanen.

Annonce

Kolding Realskole har overtaget den tidligere Dyrehaveskole fra Kolding Kommune, som til gengæld overtager realskolens bygninger i midtbyen. Skolen overtager også UC Syds idrætshal.


Vi vil få mulighed for så meget, som vi ikke har mulighed for der, hvor vi bor i dag.

Per Stabel, fmd. for Kolding Realskoles bestyrelse


Dyrehaveskolen blev omdøbt til Dronning Dorothea Skolen i 2011 og nedlagt i 2014. Siden har de tidligere skolebygninger været brugt til forskellige kommunale formål, blandt andet til pædagogisk center og dagpleje.

Mere plads

Med flytningen fra lokalerne i midtbyen, hvor der ikke er mulighed for at bygge ud, til Dyrehavevej, får Kolding Realskole fra august 2024 4500 kvadratmeter mere at gøre godt med i forhold til i dag, fortæller Per Stabel.

Dertil kommer, at skolen får både boldbaner, idrætshal og SFO lige ved siden af skolen. Dette har man ikke i dag, hvor eleverne skal til området ved Kolding Stadion for at have idræt og komme i SFO.

- Så vi glæder os absolut til at flytte. Vi får bedre vilkår, og i fremtiden får vi også mulighed for at tænke en børnehave ind. Vi vil få mulighed for så meget, som vi ikke har mulighed for der, hvor vi bor i dag, siger Per Stabel.

Han oplyser, at de ingeniører og arkitekter, som skolen har tilknyttet, har anbefalet at flytte skolen, da de nuværende skolebygninger i midtbyen trænger til en større renovering, der kan løbe op i et kæmpe millionbeløb.

Realskolen overtager de nye bygninger 1. januar 2023, og derefter venter en større ombygning og renovering, som skoleformanden forventer vil beløbe sig til cirka 60-80 millioner kroner.

I første omgang vil man koncentrere sig om de bygninger, som skal rumme skolen, og senere vil man arbejde for at realisere den principbeslutning, som bestyrelsen har taget om også at etablere en børnehave i tilknytning til skolen.

Kolding Realskole

Kolding Realskole blev grundlagt i april 1890. Dengang lå skolen på Langelinie.

Skolen blev grundlagt af Henrik Egeris Christensen-Dalsgaard, og indtil 2015 var alle skoleledere fra Christensen-Dalsgaard-familien.

Skolen er Koldings største privatskole og har cirka 960 elever.

Annonce
Kolding For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

KIF Kolding For abonnenter

Nederlaget var klart og tydeligt, men KIF viste et mere værdigt ansigt end sidst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce