Annonce
Varde

Flyttemandens værste oplevelse: Flasker i vindueskarmen var fulde af tis

Erik Aagaard, th, har været flyttemand i 50 år, så han har prøvet lidt af hvert. Her med sin hustru, Bente - og den nye flyttefirma-generation, Anders og Joan Knudsen. Foto: André Thorup
En flyttemand ser samfundet top og bund. Aagaard Flyttefirma i Varde tager af og til dragter og masker på, når firmaet er på opgave for fogeden.

Varde: Erik Aagaard garanterer sin svigersøn en spændende hverdag, fyldt med anderledes oplevelser, når han overtager Aagaard Flyttefirma.

Men hvad er det sjove i jobbet?

- Man møder mange spændende mennesker. Lige fra den ene yderlighed til den anden.

Din mest fantastiske flytning?

- Da Karen Hjertensfryd, (Vardes afdøde lirekassedame, red.), bestilte os til at transportere sig og sin lirekasse til at spille ved kronprinsens bryllup i København. Heldigvis havde jeg taget mit pæne tøj på, for jeg kom også til at følge hende rundt i Københavns gader.

Den værste?

- Nogle af vores fogedsager. Når vi skal tømme lejligheder. Så ser vi bagsiden af samfundet. Der er nogle flytninger, hvor vi har dragter og masker på. Ét sted var flasker i vindueskarmen fyldt med urin. Men vi tager vores forholdsregler.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce