Annonce
Trekantområdet

Flyttes andre steder hen: Skimmel aflyser julemarked

Museerne i Fredericia må aflyse årets julemarked på Kringsminde. Året rundt foregår der traditionelt meget på museumsgården i Egeskov, men skimmel i et rum betyder, at julemarkedet denne gang må flytte to andre steder hen. Arkivfoto: Torbn Glyum
Rum i Kringsminde skal sættes i stand. Højtidens aktiviteter flyttes til Madsby Legepark og til kirken.
Annonce

Fredericia: Der er konstateret skimmelsvamp på en gipsvæg i personalekøkkenet på Kringsminde i Egeskov.

Derfor må Museerne i Fredericia i år aflyse det traditionelle julemarked på museumsgården. Det oplyser museumsleder, Karsten Merrald Sørensen, til Fredericia Dagblad:

- Håndværkerne skal i gang med at fjerne væggen og bygge op igen i køkkenet, så vi kan ikke holde markedet i år. Det er ærgerligt, men der er ikke noget at gøre ved det.

Han forklarer, at den gamle ejendom er gået grundigt igennem, og der er ikke fundet skimmel andre steder i konstruktionen eller de indre bygningsdele. Det vides ikke, hvorfor svampen er kommet.

Annonce

Kom og støb lys

Så Kringsminde flytter med sine juleaktiviteter ind i Madsby Legepark i år, hvor der er julemarked med 40 boder den 22. til 24. november.

Museet klipper blandt andet julepynt og støber lys.

Museumsgården er også med, når der er julearrangement i Vejlby Sogn ved Egeskov Kirke første søndag i advent den 1. december, fortæller Karsten Merrald Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce