Annonce
Sport

Flyvende Kasper Asgreen skal køre Tour de France

Kasper Asgreen (i rødt) skal køre Tour de France for Deceuninck-Quick Step. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader
Kasper Asgreens forrygende sæson i det professionelle felt har fået en ny dimension. Den 24-årige cykelrytter fra Kolding skal køre Tour de France.

Tour de France: Cykelryttere er et særligt folkefærd, der ikke blot kan bide umenneskelig smerte i sig, når de tilbagelægger kilometer efter kilometer.

Det er også en flok individualister med umanerlig stor tro på egne evner. Så måske havde Kasper Asgreen selv troet på, at han i sin anden sæson i det professionelle felt skulle komme til at køre Tour de France. De færreste andre havde vel for bare et halvt år siden regnet med, at den 24-årige cykelrytter fra Kolding om lidt over en uge triller over startlinjen ved verdens største og mest sagnomspundne cykelløb side om side med nogle af sine barndomshelte.

Kasper Asgreen har leveret et bemærkelsesværdigt forår i trøjen for sit belgiske hold, Deceuninck - Quick Step.

7. april kørte han sig til en sensationel andenplads ved endagsklassikeren Vlandern Rundt, og en måneds tid senere vandt han sin første sejr som professionel. Det skete ved etapeløbet Tour of California i USA, hvor han vandt anden etape. Han vandt desuden løbets grønne pointtrøje og endte på podiet som en samlet treer.

Under sidste uges Schweiz Rundt fortsatte Asgreen med at vise storform. Da han på anden etape sprintede sig til en fjerdeplads, overtog han som den første danske nogensinde løbets gule førertrøje. På ottende etapes 19,2 kilometer lange enkelstart viste han, at den ensomme kamp mod uret også er én af hans store forcer. Han endte som nummer to og var i øvrigt skuffet over sin egen indsats efterfølgende.

Asgreen endte det bjergfyldte etapeløb som nummer 70, men da Schweiz Rundt for mange er den sidste store test inden holdudtagelserne til Tour de France, fik Kolding-rytteren brugt løbet til én gang for alle at vise sit kandidatur til en plads under Tour'en. Asgreen og hans danske holdkammerat, Michael Mørkøv, var uvurderlige hjælpere i sprintafgørelserne, da italienske Elia Viviani kørte to etapesejre hjem for Deceuninck - Quick Step.

Samme rolle som loyal hjælper for Viviani kan Asgreen se frem til under Tour de France. Og hvis benene er til det, kan det jo være, at han får frie tøjler på en etape undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce