Annonce
Haderslev

Flyvende og bomstærk: Josefine vil på landsholdet i tumbling

16-årige Josefine Krog Scherrebeck fra Haderslev føler sig godt hjemme på Flemming Efterskole, hvor hun, siden hun var ni år gammel, er kommet to til tre gange om ugen for at dyrke tumbling. Foto: Mette Mørk
16-årige Josefine tager tre gange om ugen fra Haderslev til Flemming for at blive bedre til at springe baglæns hen over et gulv. I weekenden forsøgte hun for anden gang at blive en del af det danske tumbling-landshold.

Flemming: Nu skal vi se, hvor mange rygbøjninger I kan lave. Rammer I ikke min arm to gange, er I færdige.

Landstræner i tumbling Oliver Bay forklarer tydeligt overfor de 10-15 gymnaster på gulvet, hvad øvelsen går ud på. Den første gymnast er allerede i gang med at udfordre sig selv på, hvor mange rygbøjninger hun kan lave, og mens hun nærmer sig de 50, står 16-årige Josefine Krog Scherrebeck og gør sig klar til, at det bliver hendes tur.

Vi er til den årlige udtagelse til landsholdet i tumbling, hvor omkring 60 børn mellem ni og 16 år prøver kræfter med at blive udtaget til juniorlandsholdet eller for de yngstes vedkommende Udviklingstruppen.

I år foregår det på Flemming Efterskole, der de senere år er blevet en væsentlig del af det danske tumbling-miljø. På selve efterskolen underviser både den nuværende og tidligere danmarksmester i den gymnastiske spring-disciplin og efterskolen har sin egen idrætsforeningen - Flemming Efterskoles Gymnastikforening (FEG) - hvor talentfulde gymnaster helt ned til otte års alderen træner tumbling.

Annonce

I begyndelsen synes jeg faktisk ikke, det var så sjovt. Der var det bare håndstand og vejrmøller, men så kom der mere fart over det, og nu kan jeg ikke undvære tumbling.

Josefine Krog Scherrebeck

Fart og personligt pres

En af dem er 16-årige Josefine Krog Scherrebeck. Hun begyndte at træne i Flemming, da hun var ni år gammel, og siden da har hendes far troligt taget turen med hende fra Haderslev, hvor familien bor, til Flemming godt og vel 80 kilometer længere oppe i landet. På en god dag kan det gøres på 45 minutter.

I denne sæson har den talentfulde springgymnast trænet tre gange om ugen i Flemming. Dertil kommer to ugentlige træninger i Teamgymnastik på hjemegnen samt styrketræning i det lokale fitnesscenter.

- I begyndelsen synes jeg faktisk ikke, det var så sjovt. Der var det bare håndstand og vejrmøller, men så kom der mere fart over det, og nu kan jeg ikke undvære tumbling. Jeg elsker at presse mig selv og så har vi nogle helt vild engagerede trænere, som er værd at køre efter, fortæller Josefine Krog Scherrebeck, der efter sommerferien skal begynde som elev på Flemming Efterskole.

- Jeg er her jo alligevel hele tiden, lyder det med et smil fra den unge gymnast.

Til EM

Forrige år var hun en del af det danske junior-landshold i tumbling og kvalificerede sig til EM i 2018. Hun nåede dog kun at gennemføre et spring til mesterskabet, hvorefter hun måtte udgå med et sprunget korsbånd og skadet minisk. Efter at have brugt det seneste år på genoptræning håber Josefine Krog Scherrebeck nu på at blive en del af landsholdet igen og kvalificere sig til EM i 2020.

- Konkurrencer er en del af at dyrke tumbling, men jeg tror, det for langt de fleste er vigtigere at få gennemført sine spring og kunne lave de fede øvelser end at vinde en medalje. Fællesskabet fylder meget. Man skal både være en god holdkammerat, en god modstander og en god springer, fortæller Josefine Krog Scherrebeck, mens hun gør sig klar til den næste øvelse.

Landsholdet var ikke udtaget ved redaktionens slutning - Josefine Krog Scherrebeck vurderede selv sin chance til at være 50-50.

Josefine Krog Scherrebeck er efter et år, hvor hun har været ude med en skade, nu klar til igen at forsøge at komme med på det danske tumbling landshold. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce