Annonce
Aabenraa

Flyverdragten er i hus: Kirke hjælper familier i nød

Bov Sogn har valgt at prioritere at hjælpe familier med få midler. Arkivfoto
Bov Sogn har stor succes med at hjælpe familier med få midler. Aktuelt er flyverdragten i hus til to små børn.

Bov: - En familie med få midler bosiddende i sognet har brug for hjælp.

Sådan lyder indledningen på et opslag på Bov Sogns hjemmeside, som sognets kirke- og kulturmedarbejder, Camilla Riis, står bag. Familien har konkret brug for en flyverdragt og sko og støvler til en lille pige og en flyverdragt, vinterjakke og sko og støvler til en lille dreng. Desuden har moderen brug for sko og støvler samt tre almindelige hovedpuder.

Opslaget på sognets hjemmeside har givet pote.

- Det er gået godt, og vi har fået mange henvendelser. Der er altid nogen, der gerne vil hjælpe, siger Camilla Riis, der har ansvaret for samle tingene ind, som hun så afleverer til familien.

- Børnene har fået flyverdratg, sko og støvler, men vi har dog endnu ikke fået noget til moderen, fortsætter kirke- og kulturmedarbejderen og tilføjer, at det er mere og mere udbredt, at folk har brug for hjælp.

Annonce
Det er gået godt, og vi har fået mange henvendelser. Der er altid nogen, der gerne vil hjælpe.

Camilla Riis, kirke- og kulturmedarbejder

Rart at kunne hjælpe

Det aktuelle opslag på Bov Sogns hjemmeside er da heller ikke unikt.

- Det sker måske 10 gange om året, at vi har lignende opslag. Det er en form for hjælp, vi har valgt at prioritere i Bov Sogn, siger Camilla Riis.

Camilla Riis har også et eksempel, hvor en af sognets frivillige lavede en lagkage til en børnefødselsdag på baggrund af en henvendelse fra en mor.

- Vi kan ikke løse alt, men der er ingen grænser for, hvad man spørge om hjælp til. Vi giver dog ikke kontanter, men vi kan hjælpe til med naturalier, siger hun.

Kirke- og kulturmedarbejderen i Bov Sogn kender ikke umiddelbart til andre sogne, der gør noget tilsvarende, men folk er glade for at kunne give familier med få midler en hjælpende hånd, og for sognets vedkommende er man glade for at kunne videreformidle hjælpen.

- Vi er glade for at kunne hjælpe. Det giver masser af mening. Samtidig kan jeg mærke, at det betyder noget for folk at kunne hjælpe, siger Camilla Riis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce