Annonce
Udland

FN kommer med ny bøn om børn i syriske lejre efter tragedie

Al-Hol-lejren i det nordøstlige Syrien er ifølge FN's humanitære organisation Ocha hjem for omkring 62.000 mennesker, hvoraf over halvdelen af under 12 år. (Arkivfoto). Foto: Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
Dagen efter at fire børn omkom i en lejr i Syrien, opfordrer Unicef lande til at hjemtage alle mindreårige.

FN's børneorganisation, Unicef, opfordrer lande med statsborgere siddende i syriske lejre til at hente de børn hjem, som også befinder sig der.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Anmodningen fra Unicef kommer, dagen efter at fire børn omkom i en brand i den overfyldte fangelejr al-Hol det nordøstlige Syrien. Området er under kurdisk kontrol.

I lejren befinder sig blandt andre Islamisk Stat-sympatisører med dansk statsborgerskab og deres børn, som den danske regering har afvist at hente hjem.

Syriens kurdiske befolkning, som i flere år førte an i den amerikanskledede kamp mod Islamisk Stat, har fængslet flere tusinde påståede krigere fra bevægelsen og placeret titusindvis af deres familiemedlemmer i lejre. De kommer fra Syrien, nabolandet Irak og snesevis af andre lande.

- Der er over 22.000 udenlandske børn fordelt på mindst 60 nationaliteter, som sygner hen i lejre og fængsler udover mange tusinde syriske børn, siger Ted Chaiban, regionsdirektør for Unicef, i en meddelelse.

Han oplyser ikke antallet af børn, der bliver tilbageholdt i fængsler.

I begyndelsen af februar kom menneskerettighedseksperter fra FN med en tilsvarende opfordring til en lang række lande, deriblandt Danmark, om at hente kvinder og børn hjem fra lejrene.

- Tusinder af mennesker, der bliver holdt i lejrene, bliver udsat for vold, udnyttelse, misbrug og afsavn under forhold og behandling, som meget vel kan være tortur eller anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf i henhold til international lov, uden at kunne gøre noget.

- Et ukendt antal er allerede døde på grund af den måde, de bliver tilbageholdt, skrev FN -eksperterne i et brev til 57 lande.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce