Annonce
Kolding

Se billederne: 700 børn fik magisk musik og drømmekage

700 børn og unge i Kolding Kommune er inviteret til to magiske drømmekoncerter på FN Børnekonventionens Fødselsdag.Foto: Søren Gylling
700 børn fik en på opleveren, da FN's børnekonvention blev fejret med manér på Godset. Bag arrangementet stod Barndrømmen, som arbejder for at give børn let adgang til kultur. Adskillige skoler i Kolding bruger Barndrømmens materialer i undervisningen. Det handler om at drømme og tænke kreativt.

Kolding: Når der står kreative fag på skoleskemaet, så vokser smilet frem hos Karoline Høeg. Hun elsker alt fra håndarbejde til madlavning. Og hun synes, det er spændende at bruge sin kreativitet, når hun eksempelvis skal lave unikke gaver til forældrene. Det kreative får følelserne frem, fortæller skoleeleven.

- Når det ikke går så godt, bliver jeg irriteret, men når det går godt, tænker jeg "Yes! Og så er man stolt af resultatet", smiler hun.

Onsdag var pigen fra Aalykkeskolen en af de i alt 700 elever fra Kolding, som var til fest på Godset. Her fejrede man fødselsdag for FN's børnekonvention. Det skete med to koncerter, som satte fokus på netop kreativitet og drømme. Derfor var der også drømmekage til alle, da musikken var ovre. Den blev skyllet ned med kakao.

- Vi vil gerne hjælpe børnene til at forstå, at det er vigtigt at have drømme. Og at det kan betale sig at dele sine drømme med andre og få hjælp til at føre dem ud i livet, siger Dorthe Foged, som er direktør for Barndrømmen, der stod bag koncerterne på Godset.

Annonce

Se koncerten

Hvis man vil se, hvad børnene oplevede på Godset, så kan man klikke indenfor på www.gocreative.dk

Her er der er et link direkte til optagelsen, som ligger fremme på Youtube. Her kan man også læse mere om projektet og se, hvad skolerne kan arbejde med.

Go Creative er "en helhedsorienteret, kreativ kulturindsats rettet mod alle grundskoleelever og børnehavebørn. Målet er at bidrage til styrkelse af børn og unges fantasi, kreativitet, livsmod og indlæringslyst, udvidelse af horisont, og samtidig motivere dem til at indfri deres potentialer bedst muligt".

Foreningen Barndrømmen står bag Go Creative.

Det handler om drømme

Barndrømmen blev lanceret i 2016 og har som ledetråd, at børn har brug for kunst for at udvikle sig. Derfor har foreningen skabt forløbet "Go Creative", som skolerne gratis har adgang til via internettet. Her er der inspiration til at udtrykke sine drømme gennem eksempelvis musik, billeder, film og tekster.

Omkring 47.000 skolelever fordelt på 91 kommuner bruger forløbet, og i Kolding gælder det for en hel del af skolerne, at de henter inspiration her til undervisningen.

- Når vi sørger for, at børn har adgang til kunst, så hjælper vi dem til at trives bedre, og de får lettere ved at udtrykke, hvad de drømmer om, mener Dorthe Foged, der er initiativtager til Barndrømmen.

Ved koncerterne på Godset var der fokus på komponisten Carl Nielsen. Musikken spillede fra scenen, og skuespiller Flemming Bang ledte entusiastisk børnene gennem fortællingen om den fynske dreng, der drømte så glødende om at blive komponist. Og som forfulgte sin drøm med sådan en energi, at han både blev en stor komponist, skrev "Jeg ved en lærkerede", som de fleste danskere jo kan udenad, og en dag blev hans portræt såmænd trykt på landets pengesedler.

- Så det handler om at drømme, og vi vil rigtig gerne have børn til at drømme noget mere, fortalte Flemming Bang, der spurgte børnene til deres fremtidsdrømme. Mange rakte hånden op, og de vil gerne være dyrlæge, fodboldspiller, designer og kickbokser. Og meget mere.

En måde at tackle livet

Inger Kiørbye Bertelsen, der er musiklærer på Sdr. Vang Skole, er helt overbevist om, at det giver drømmene luft under vingerne, hvis børnene arbejder kreativt i hverdagen.

- Fordi det bliver en måde, man går til sit liv på. Hvis man tænker kreativt, opdager man, at forandringer rummer store muligheder, siger hun.

Inger voksede selv op med musik lige som Carl Nielsen, for begge hendes forældre var musikere.

- Så lige siden jeg kunne klimpe på klaveret, gav jeg mig til at komponere mine egne numre. Da har jeg vel været omkring fem-seks år. Det har udviklet mig helt vildt, og senere blev min kreativitet en hjælp både i forhold til mit arbejde og mit liv. Når man er vant til at være kreativ og tænke ud af boksen, så er der mange ting, der bliver meget nemmere, siger hun og føjer til:

- Det har givet en ro inden i, fordi jeg gennem musikken har haft et værktøj til at udtrykke, hvad der er mig.

Koncerten var en magisk rejse, hvor man med musikken fik fortalt historien om, hvad drømme kan føre til. Toastmaster var skuespiller Flemming Bang, mens musikeren var Johannes Søe Hansen, Rikke Sandberg og Ingemar Brantelid. Foto: Søren Gylling

Karoline Høegh og Astrid Iuul fra Aalykke Skolen elsker at bruge deres fantasi til at arbejde kreativt. De var blandt de 700 skoleelever, som var inviteret på Godset til drømmekoncert. Foto: Søren Gylling
Musiklærer Inger Kiørbye Bertelsen mener, at kreativitet gøre det lettere at tackle livets udfordringer. Foto: Søren Gylling
Initiativtager Dorthe Foged fortæller, at drømmekoncerterne endte i Kolding, fordi så mange lokale skoler allerede bruger det materiale, som Barndrømmen lægger ud på internetsiden for Go Creative. Foto: Søren Gylling
Ad to omgange var der fyldt på Godset, da skoleelever kom til drømmekoncert med stort fokus på Carl Nielsen og hans drøm om at blive en stor musiker. Foto: Søren Gylling
700 børn og unge i Kolding Kommune er inviteret til to magiske drømmekoncerter på FN Børnekonventionens Fødselsdag.Foto: Søren Gylling
700 børn og unge i Kolding Kommune er inviteret til to magiske drømmekoncerter på FN Børnekonventionens Fødselsdag.Foto: Søren Gylling
700 børn og unge i Kolding Kommune er inviteret til to magiske drømmekoncerter på FN Børnekonventionens Fødselsdag.Foto: Søren Gylling
700 børn og unge i Kolding Kommune er inviteret til to magiske drømmekoncerter på FN Børnekonventionens Fødselsdag.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce